Mladi reprezentativac Mateo Mužek potpisao za škotski klub

Foto: NK Rudar Velenje

HRVATSKI reprezentativac do 21 godine Mateo Mužek ima novi klub. Defenzivac koji je rođen u Grazu, napustio je Šahtar Karagandy i kao slobodan igrač potpisao za škotski St. Mirren, koji je uz njega na posudbu do kraja sezone doveo i krilo Andersa Dreyera iz Brightona.

Lijevi bek je potpisao ugovor s posljednjeplasiranim klubom Premiershipa do 31. svibnja ove godine, nakon čega će dvije strane razgovarati o mogućem produljenju suradnje. St. Mirren se želi spasiti ove sezone, a u siječanjskom prijelaznom roku doveo je čak devet novih igrača.

Nogometnu karijeru Mužek, koji je prošao sve mlađe selekcije Hrvatske, započeo je u Hrvatskom Dragovoljcu, u čijem je omladinskom pogonu bio od 2006. do 2012., a dio prve momčadi bio je od 2012. do 2014. godine. Nakon toga je sezonu 2014./15. proveo u Gorici, potom 2015./16. u Zavrču iz Slovenije, pa 2016./17. u Rudaru iz Velenja. Uslijedio je odlazak u azerbajdžanski Neftchi Baku, a u veljači 2018. potpisao je za Šahtar Karagandy, za koji je upisao 30 nastupa.

Pročitajte više