NBA

Mladi tandem Bullsa odigrao najbolju šutersku utakmicu u povijesti NBA lige

Foto: Guliver

CHICAGO BULLSI sinoć su pobijedili New Orleans Pelicanse 129:116, a njihove dvije mlade zvijezde upisale su se u NBA povijest.

Zach LaVine i Coby White postali su prvi suigrači u NBA  povijesti koji su na istoj utakmici pogodili barem po osam trica. LaVine ja gađao trice 9/14 na putu do 46 poena, tri manje od rekorda karijere, a White ih je pogodio osam iz 17 pokušaja i drugi put u sezoni dosegnuo 30 poena, nakon učinka karijere od 36 protiv Sacramenta.

Bullsi su, dakako, sinoć postavili i novi klupski rekord s ukupno 25 pogođenih trica na utakmici.

Pelicanse je s 29 koševa predvodio Zion Williamson.

Iako su Stephen Curry i Klay Thompson iz Golden State Warriorsa općeprihvaćeni kao najbolji šuterski tandem u povijesti, a na tom su tragu i Damian Lillard i CJ McCollum iz Portlanda, iako su Reggie Miller, Larry Bird i Ray Allen također imali vrhunske šutere za suigrače, nijedan dvojac u NBA povijesti nije imao ovako ludu zajedničku tricašku predstavu.

"Nisam to znao. To je velika stvar", rekao je LaVine kad su ga obavijestili o povijesnom kontekstu sinoćnje utakmice. "Dovoljno smo eksplozivni da to možemo učiniti, dva smo stvarno dobra šutera."

VIDEO: Arena Sport

LaVine je bivši dvostruki prvak u zakucavanjima, ali se već dokazao kao vrhunski šuter. U studenom 2019. protiv Charlottea, kad je ostvario spomenuti rekord karijere od 49 poena, zabio je 13 trica, samo jednu manje od NBA rekorda Klaya Thompsona. Osim njih dvojice, samo je Curry postigao 13 trica na jednom susretu.

Osim toga, LaVine je postao prvi igrač Bullsa nakon Michaela Jordana 1997. koji je zabio 120 poena u tri utakmice.

Pročitajte više