Mladina: Na kraju utakmice svi smo reagirali s klupe. Mislili smo da je penal

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je u 18. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Rudeš na Maksimiru 1:0 i približio se Hajduku na sedam bodova zaostatka uz dvije utakmice manje. Jedini gol na utakmici zabio je Sandro Kulenović u 76. minuti i to nakon što je ušao u igru devet minuta ranije. Utakmicu je komentirao na konferenciji za medije trener Rudeša Davor Mladina.

"Mislim da mogu biti zadovoljan prezentacijom momčadi, ne i rezultatom. Nadam se da ćemo imati energije ponoviti ovakve utakmice, preostala nam je još jedna do kraja. Nismo puno dirali ni sastav ni sustav poslije dva treninga. Dinamo je dodao gas u drugom dijelu, ubacio kvalitetnije igrače i jednom prilikom su slomili utakmicu.

Da smo možda prvi dali gol, oni bi vjerojatno bili nervozniji. Mogu još jednom čestitati svojim igračima na prezentaciji, vjerujem da ćemo ju ponoviti u Rijeci, ali s uspješnijim rezultatom. Penal u zadnjoj minuti? Ma svi reagiramo s klupe, ali imamo VAR. Najbitnije je tko je prvi došao do lopte, ako je njihov golman, onda tu nema nikakve dvojbe. Nisam vidio tu situaciju", rekao

Što treba Rudešu da bi bio bolji?

"Nama treba pravi iskusni prvoligaški igrači, nemamo ih. Dečke koji su prošli takve utakmice, pa da drugi oko njih budu bolji. Vjerujem da ćemo napraviti na zimu određene poteze, po meni ih ne treba puno, ali da nam dođu takvih par igrača koji bi nam dali sigurnost. Ili iz dvije prilike zabili jedan gol. Smanjili smo primljene golove, to nam je bio prioritet.

Borba za naslov? Znate i sami da je Dinamo izgubio vitalne igrače po vertikali, odmah su stigli problemi. Morate imati kvalitetnu vertikalu s iskusnijim igračima da bi radili ozbiljnije rezultate. Dinamo je to izgubio svojim transferima, a u Maksimir nije stigla adekvatna kvaliteta.

I kad Petković ili Livaja ne igraju za svoje momčadi, one su u problemima. Tko je favorit? Bit će to borba do samog kraja, nemojmo zaboraviti ni Rijeku koja ima mladu, malo neiskusniju momčad. Očekuje nas zanimljivo prvenstvo", zaključio je trener Rudeša.

Pročitajte više