Mladog hrvatskog reprezentativca trojica napala iz zasjede, udarili i pobjegli

Foto: Profimedia

MLADI hrvatski reprezentativac Roko Jureškin (22) napadnut je iz zasjede jučer poslijepodne. Jureškin, koji igra u talijanskom drugoligašu Beneventu na posudbi iz Pise, vozio je automobil nakon treninga kada su ga napala trojica na ulicama Beneventa.

Napadači pobjegli

Jedan od njih udario ga je u lice, pišu Talijani. Napadači su potom pobjegli, a Jureškin je otišao na policiju i prijavio napad te potom otišao kod klupskih liječnika. "Osuđujemo počinitelje ove nasilne geste. Ponašanje nekih pojedinaca ne može dovesti u pitanje sportski duh Beneventa.

Pozivam sve navijače da u miru proživimo završnicu prvenstva. U ime grada ispričavam se Jureškinu zbog ovog napada", rekao je gradonačelnik Beneventa Mastella. Talijani smatraju da se napad dogodio zbog nezadovoljstva rezultatima jer je Benevento na rubu ispadanja u treću ligu. Jureškin se oglasio na Instagramu nakon svega.

"Dobro sam"

"Želim vas samo kratko obavijestiti i reći da sam dobro nakon incidenta koji se dogodio prije dva dana, cijenim sve poruke zabrinutosti i ljubavi. Srećom, ništa se ozbiljnije nije dogodilo. Nisu to baš neki hrabri ljudi koji nekoga udare i pobjegnu. U novinama su malo pretjerali u opisu, svi koji me poznaju, znaju da me ovakve stvari ne mogu ni uplašiti ni uznemiriti. Sada se okrećemo važnijim stvarima i fokusirat ćemo se na sljedeću utakmicu koja je ispred nas."

Jureškin je dijete Hajduka, a igrao je za Adriatic, Primorac i Dugopolje u Hrvatskoj. Nakon toga je bio u slovačkim klubovima Seredi i Žilini, da bi u srpnju 2022. otišao u talijansku Pisu. Ove sezone u Beneventu ima pet nastupa.

Pročitajte više