LIGA PRVAKA MLADIH

Mladom Dinamu prijeti Bayernov klinac koji je već zabijao i u Bundesligi

Foto: EPA

JOSHUA ZIRKZEE oduševio je navijače Bayerna i ljubitelje njemačkog nogometa općenito svojim igrama za bavarskog diva. Kad god je dobio priliku u prvoj momčadi, iskoristio ju je maksimalno. Sada prijeti mladom Dinamu u Ligi prvaka. 

Podsjetimo, Dinamo će u osmini finala juniorske Lige prvaka igrati protiv Bayerna. Utakmica će se igrati 3. ili 4. ožujka 2020. u Münchenu, a točan datum i vrijeme bit će kasnije potvrđeni. Igra se samo jedna utakmica.

Briljirao i u Bundesligi

Zirkzee je u prosincu postao pravi hit u Njemačkoj. Prvo je ušao u 90. minuti susreta protiv Freiburga umjesto Phillipea Coutinha i zabio za pobjedu u trećoj minuti nadoknade, a onda je i utakmicu kasnije briljirao. 

Ponovno je ušao u igru u kasnoj fazi susreta i pomogao Bayernu da dođe do bodova. Zirkzee je ušao u 83. minuti utakmice protiv Wolfsburga i zabio već u 86., a nakon njega je pobjedu u 89. minuti potvrdio Serge Gnabry, isto kao i protiv Freiburga. 

Više nego dvostruko skuplji od najskupljeg dinamovca

Mladi napadač rođen je u Nizozemskoj, a korijene vuče iz Nigerije. Radi se o sjajnom centarforu s razvijenim "njuhom" za gol i eksplozivnim prvim korakom. Izvjesno je da će Joško Gvardiol i Josip Šutalo imati podosta problema s njim.

Transfermarkt ga procjenjuje na 4 milijuna eura što znači da je najskuplji čovjek u oba rostera jer najskuplji Dinamov igrač, Antonio Marin, prema istom izvoru vrijedi milijun i pol eura.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više