Mladostaši najavili potop Vojvođana: Bit će poseban gušt slaviti protiv Srba u Euroligi

VATERPOLISTE zagrebačke Mladosti sutra očekuje posljednja utakmica skupine A Eurolige, u kojoj će na Savi ugostiti Vojvodinu, u dvoboju momčadi koje su izgubile i teoretsku šansu za prolazak među osam najboljih u Europi.

Nikolić: Nećemo podcijeniti Vojvodinu, pobjedom želimo zaključiti nastup u Euroligi

"Želimo se pobjedom u sutrašnjem dvoboju vratiti na pobjednički kolosijek u velikim utakmicama. Ne vjerujem da ćemo podcijeniti Vojvodinu, dapače, mislim kako sigurno neće biti lako. Jesmo ih, doduše, u Novom Sadu lagano pobijedili, ali njih je sputala trema zbog premijernog nastupa u Euroligi. Oni su dobra momčad, koja je uostalom pobijedila u svom bazenu Barcelonetu, nakon dvije četvrtine protiv Jadrana iz Herceg Novog, ali sa Save se bodovi odnose samo ako ste puno jači protivnik", najavio je na današnjoj press konferenciji trener Mladosti Emil Nikolić dvoboj s Vojvodinom, meč koji će odlučiti o trećeplasiranoj momčadi skupine.

"Da je bilo sreće i da nam je priznat pogodak za pobjedu u zadnjoj sekundi protiv Barcelonete u Zagrebu, onda bi nas trijumf u sutrašnjoj utakmici u nekim kombinacijama mogao odvesti i u četvrtfinale Eurolige. Unatoč tome, želim od svojih igrača da odigraju na očekivanoj razini i pobjedom zaključe nastup u ovogodišnjoj Euroligi", rekao je Nikolić dodavši i riječ-dvije o ciljevima Mladosti do kraja sezone:

"Već sljedećeg vikenda u Budvi nas očekuje utakmica čiji će pobjednik biti četvrti sudionik Final Foura Jadranske lige. Doveli smo se u ovakvu situaciju da nam Final Four visi nakon dva nesretno i nespretno izgubljena boda u Rijeci. Također, može se očekivati da ćemo u finalu prvenstva Hrvatske za naslov prvaka igrati protiv Juga. Mislim da nismo bez šansi u tim ogledima. Osim toga, svakako ćemo povesti računa i o afirmaciji naših mladih igrača, napravili smo program za petoricu najtalentiranijih kako bi dogodine spremno konkurirali za prvu momčad."

Karač: Neće nam trebati dodatna motiviranost

Frano Karač uz Igora Hinića najstariji je i najiskusniji u redovima Žabaca: "Moramo tući Vojvodinu, prvenstveno zbog jedne velike krize koju smo imali u proteklom razdoblju. Ući ćemo u utakmicu sa 120 posto, neće nam trebati dodatna motiviranost jer će biti poseban gušt pobijediti protivnika iz Srbije u Euroligi", kazao je Karač, a sličnih je razmišljanja i David Babić, jedan od najmlađih mladostaša:

"Mi smo Mladost i favoriti smo na svom bazenu"

"Dobili smo tri lakše utakmice, želimo i sutra pobijediti. Mi smo Mladost i ne smijemo si dopustiti luksuz još jednog poraza u Euroligi. Vojvodina će također doći odigrati dobru utakmicu, ali mi smo favoriti", u optimističnom je tonu završio Babić.

Pročitajte više