Kaos od Zadra do Šibenika, Armada nasred autoputa napravila zasjedu Hajdukovcima: Izvlačili ih iz auta i tukli

Foto: Arhiva/Screenshot (YouTube)

NAVIJAČI RIJEKE u nepoznatom broju automobila napravili su blokadu na autocesti kod Škabrnje kako bi iz auta izvukli i pretukli hajdukovce s Paga i Zadra.

U nedjelju oko 14 sati, na autocesti A-1, u smjeru Splita, u blizini Biljana Donjih, više navijača NK Rijeka zaustavilo je promet na cesti te fizički napalo devetoricu mladića iz dva automobila.

Na putu do Poljuda, Armada oko Zadra vadila Torcidaše iz automobila i mlatila ih

U napadu je teško ozlijeđen 22-godišnjak, a lakše 33-godišnjak, oba sa zadarskog područja.
U prostorije Policijske postaje Benkovac privedeno je više osoba s riječkim prebivalištem.
 
Policijska uprava Zadarska na svojim službenim stranicama poslala je priopćenje u kojem potvrđuje da se dogodio incident.
 
''Jučer oko 14 sati, na autocesti A-1, u smjeru Splita, u blizini Biljana Donjih, više za sada nepoznatih osoba zaustavilo je promet na cesti te fizički napalo devetoricu mladića iz dva automobila.
 
U napadu je teško ozlijeđen 22-godišnjak, a lakše 33-godišnjak, oba sa zadarskog područja.
Nakon nekoliko minuta promet na cesti je normaliziran, a u službene prostorije Policijske postaje Benkovac naknadno je privedeno više osoba s riječkog područja koje se dovodi u vezu s ovim događajem.
 
Kriminalističko istraživanje se nastavlja'', stoji u priopćenju.
 
Teško ozlijeđen 22-godišnjak. Ima ozlijede glave i prsnog koša
 
Utvrđeno je kako su se navijači Rijeke uputili s više automobila prema Splitu na utakmicu između Hajduka i Rijeke bez pratnje policije.
 
U jednom trenutku na autocesti kod Biljana našlo se njih stotinjak u više automobila koji su se kretali prema Splitu. Oni su se zaustavili na cesti i stvorili prometni zastoj, izišli su vani iz vozila i u drugim automobilima pronašli navijače s navijačkim obilježjima Hajduka. Izvukli su iz jednog automobila četiri navijača sa zadarskog područja te iz drugog automobila pet s Paga. Napali su ih i izudarali, dvojica su ozlijeđena, od kojih jedan teže, a drugi lakše. Nakon napada na navijače Hajduka, Riječani su nastavili automobilima prema Splitu.
 
I nakon derbija u šibenskom zaleđu nastavljeni sukobi
 
Zadarska policija dojavila je kolegama iz Šibenika što se dogodilo, a šibenska interventna policija zaustavila je više automobila s riječkim registracijama i u privela je tridesetak osoba u službene prostorije PP Benkovac. Neki su već pušteni, a neki su još u obradi kako bi pomogli da se identificira oko stotinjak navijača koji su sudjelovali u incidentu.
 
U napadu je 22-godišnjak zadobio teške ozljede glave i prsnog koša, a 33-godišnjak je dobio lakše ozljede.  Teško ozlijeđeni mladić hospitaliziran je u zadarskoj bolnici, a saznajemo da je i nakon utakmice u Splitu zabilježeno više incidenata i navijačkih sukoba na području Šibensko-kninske županije.
 

Pročitajte više