Modri dočekali Hajdukov kiks: Cibalia zakaparila bod u zadnjim minutama!

HAJDUK je bio bolji od Cibalije, ali platio je danak nizu promašenih zicera. Domaćini su za 1:1 zabili u 90. minuti utakmice. Ante Miše više nije "mister sto posto". Niz pobjeda koji je započeo 2. studenog kod Varteksa u Vinkovcima je došao kraju; devet pobjeda su Hajdukovci nanizali, desetu nisu mogli. I remi je bijelima bio dosta da opet zauzmu prvo mjesto na tablici, ali svoje jedino pravo na kiks olako su potrošili. Krhke bodovne razlike između Dinama i Hajduka više nema, u Maksimiru večeras imaju dvostruki razlog za slavlje.

> Tijek susreta

> Miše: Prvenstvo je dobilo na draži, ali Hajduk je i dalje najbolji

> "Hajduk je bio bolji, ali nisu zaslužili pobjedu"

Iako su Hajdukovce dočekali bez prvog strijelca Malčića i kapetana Leutara, Vinkovčani su se pokazali kao težak protivnik bijelima. Točno pet minuta je trajalo odmjeravanje snaga, prije nego je Ibričić izborio korner, a Tomasov iz kuta poslao sjajnu loptu na peterac. No, prilika je propala zbog Vejićevog prekršaja u napadu. Hajdukov kapetan Andrić nešto kasnije zaprijetio je iz slobodnog udarca, a na sličan način, samo puno bolje, uzvraća Cibalija. Milardović je sjajno izveo slobodnjak s više do dvadeset metara, a Subašić je loptu jedva izbacio u korner. Na isti je način Milardović zaprijetio i u 33. minuti, kad je s 30 metara gađao rašlje i promašio za tek nekoliko centimetara.

Veliku priliku u 23. minuti promašio je Tomasov, koji je nakon Gabrićevog centaršuta pucao visoko preko gola sa samo nekoliko metara, nakon čega je sijevnula kontra Cibalije koju je zaustavio Vejić. Prvi gol susreta postignut je u 34. minuti, zabio je Nikola Kalinić. Gotovo sa centra je Skoko poslao dugu loptu koju je Kalinić primio desnom nogom, gurnuo je iza sebe petom i okrenuo Milardovića, te lijevom nogom u padu pogodio za 1:0. Još jednu veliku priliku je Kale imao u 43. minuti nakon što ga je Skoko još jednom proigrao, a Hajdukov napadač je iz prve opalio punom nogom, međutim Cibalijin vratar Bursca loptu je sjajnom paradom izbacio u korner.

U nastavku utakmice Hajduk je bio osjetno bolji od Cibalije, ali lopta nikako nije željela ući u gol. Stvorili su bijeli nekoliko fantastičnih šansi, ali vidjeli smo pravu paradu promašaja u kojoj je prednjačio Marin Tomasov. Nakon zicera zapucanog u prvom dijelu, Tomasov je početkom drugog poluvremena imao još jednu ogromnu šansu. Prošao je mladi veznjak kroz Cibalijinu obranu i morao samo svladati Burscu, ali udarac koji je uputio bio je mlak pa je vratar domaće ekipe s lakoćom prihvatio loptu. Nekoliko minuta kasnije i Ibričić se našao u sjajnoj situaciji, ali kroz gužvu nije uspio pucati prema golu. Ništa više sreće Ibričić nije imao ni u 77. minuti kad je prošao Burscu i pucao na prazan gol, ali Milardović je klizećim startom blokirao loptu i izbacio je u korner.

Cibalia se razgoropadila u samoj završnici i nekoliko puta se činilo da će se bijeli morati zadovoljiti samo bodom. Najprije je u 80. minuti Lukačević ubacio, a Kiš pucao pokraj stative, da bi idući centaršut na peterac Pandža morao izbaciti u korner. Nakon udarca iz kuta u skoku je najviši bio Husić, ali uputio je loptu preko gola. No, bio je to samo uvod u šokantnu završnicu. U 88. minuti Subašić je nevjerojatno skinuo Pavličićev udarac iako je lopta išla u sam kut gola, ali dvije minute kasnije i on je ostao nemoćan. Pavličić je pucao iz slobodnog udarca sa 22 metra i "skinuo paučinu" s rašlji Hajdukovog gola za konačnih 1:1, čime su se bijeli sasvim izjednačili s Dinamom na čelu tablice.

P.V.
Foto: Vlado Kos, Damir Gilbušić / CROPIX

Pročitajte više