Modri potvrdili polufinale: Samo zbog Ibanezovog voleja isplatilo se smrzavati na Maksimiru

DINAMO je puno lakše nego u Kostreni svladao Pomorac na Maksimiru (3:2), mada rezultat ne sugerira takav rasplet i potvrdio plasman u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Mjesto u poluzavršnici osigurali su pogocima Andrej Kramarić, Luis Ibanez i Mathias Chago, iako je drugoligaški gost poveo zahvaljujući Tomislavu Ivičiću, ali i asistencijama za ovu prigodu stopera Vrdoljaka te mladog vratara Dominika Picka. Ovom se partijom Dinamo oprostio od publike do proljeća, jer potiv Temišvara će 17.12 tražiti pobjedu bez prisustva publike.

Pred sablasno praznim tribinama maksimirskog stadiona, gdje se okupilo tek 200-tinjak najzagriženijih Boysa i pokoji slučajni prolaznik, Jurčić je izveo kombiniranu momčad. Umjesto Butine na golu se okušao već spomenuti Picak, Vrdoljak i Barba držali su stoperske pozicije, Ibanez je počeo na lijevom, a Etto na desnom boku. U sredini je s Calellom ordinirao Chago, uz ofenzivce Tomečaka i Sammira. Napad su predvodili nezainteresirani Mandžukić i čista njegova suprotnost u današnjoj utakmici, Andrej Kramarić.

Upravo je Dinamov plavi devet udahnuo Dinamu život nakon pogotka Ivičića u 15. minuti. Kardinalna pogreška Vrdoljaka koji je asistirao Batkoskom, a on je pak u šansu gurnuo Ivičića. Iskoristio je ofenzivac Pomorca neodlučnost istrčalog Picka na vratima kojeg je uspio predriblati.
Kramarić je izjednačio u 29. minuti.

Lijepom loptom pronašao ga je Sammir, a on se lakoćom izborio za udarac pored statičnih stopera Pomorca i još lakše matirao iznenađenog vratara. U posljednjim sekundama prvog dijela sijevnuo je prekrasan pogodak Luisa Ibaneza, jedini moment zbog kojeg se isplatilo smrzavati na maksimirskom betonu. Sammir je izveo korner s lijeve strane, a Ibanez iskosa s ruba šesnaesterca iz prve poluvolejom pogodio malu mrežu.

Na poluvremenu je Jurčić u svlačionici ostavio Ettoa, a uveo Tomića, koji je zauzeo poziciji Tomečaka. Dinamov dragulj vratio se u obranu.

Uspavanku u nastavku prekinuo je Chago. Kramarić se ovaj put našao u ulozi asistenta, prešao čuvara na lijevoj strani, dao povratnu Chagi koji s 12 metara pogađa Šegotinu mrežu.
Povukao je Jurčić u 63. minuti dvostruku izmjenu; umjesto Kramarića koji je podijelio epitet igrača susreta s Ibanezom, ušao je Slepička, dok je Vrdoljaka zamijenio Badelj. U 69. minuti poraz Pomorca ublažio je Andrej Nenadić.

Osim lijepog Ibanezovog pogotka, dodatan prostor zaslužuju tek Boysi, koji su od starta krenuli s prigodnim repertoarom. Transparent "briga vas za navijače" i povici "skupa je struja", trebali su valjda značiti da bi Maksimir ugostio više gledatelja da se utakmica igrala u večernjem terminu. Pozivali su Boysi svoje miljenike i na oprez protiv Temišvara, zapalili pokoju baklju i po tko zna koji put otjerali Maminja iz svetinje. I da, zabilježili smo Mandžukićev pokušaj u extra timeu s udaljenosti od sedam metara, koji je defenzivac Pomorca očistio s crte.

Početni sastavi:

Dinamo: Picak, Tomečak, Ibanez, Calello, Etto, Kramarić, Sammir, Chago, Mandžukić, Barbarić, Vrdoljak

Pomorac: Šegota, Petrović, Rudan, Con, Marić, Čuturilo, Ivičić, Weitzer, Prpić, Režić, Batkoski

Sudac: Zlatko Šimčić, Koprivnica

Pročitajte više