Modri "ružioničari" bolje polovice izveli na Jarun: Prijete im kazne i do 100 tisuća kuna!

NAKON uvjerljive pobjede nad Hrvatskim Dragovoljcem igrači Dinama dali su si oduška. Halilhodžić je dobio dojavu i iz momčadi odstranio petoricu igrača. Kako smo doznali od izvora bliskih klubu, među njima su Sammir, Cufre, Calello i Ibanez. Klupski glasnogovornik Tomislav Marčinko, nakon prvotnog stava "Nisam u Zagrebu, nazovite sutra", ipak omekšao i postupio u skladu s profesionalizmom kojeg tako gorljivo zagovara na klupskim press konferencijama:

"Mogu potvrditi da se incident zaista dogodio. U njemu je sudjelovala nekolicina igrača koji su se poslije utakmice s Dragovoljcem ogriješili o klupsku disciplinu. O kaznama ćete biti obaviješteni nakon utakmice s Osijekom", potvrdio je Marčinko redakciji Indexa.

Nije ipak potvrdio i to je li Halilhodžić noćne "dragovoljce" izbacio iz svlačionice i poslao ih na raport Zdravku Mamiću. No, za vjerovati je da Vaha, nakon novog disciplinskog iščašenja nije imao previše strpljenja.

Polako izlaze detalji o "ružioni" modre legije stranaca. Noćna kretanja nakon utakmice odvela su ih prema Jarunu. Cufre, Ibanez, Calello i Sammir pod ruku su uzeli svoje djevojke, supruge i zaručnice i počastili ih Vip okruženjem, viskijem i šampanjcem u klubu Gallery. Ostali su prema našim informacijama do četiri ujutro.

Nedisciplina je postala problem za europskog Vahu

Halilhodžić od prvog dana zastupa europske mantre ponašanja i ne trpi nedisciplinu. Po dolasku u Dinamo, emitirao je povjerenje, uz dodatak - jao si ga onome koga uhvatim. Čini se da je dobar dio Dinamove momčadi zanemario pravila ponašanja i nema sumnje da će za to biti oštro kažnjeni. Neki spominju čak i raskide ugovora, ali teško da bi Zdravko Mamić to potpisao. Maminjo je trenera čak molio da bude blag, ali Vaha nije popustio. Vesela četvorka sigurno neće konkurirati za susret s Osijekom, a očekuje se da će im Maminjo odrezati kazne i do sto tisuća kuna po glavi!

Jasno da je veliki problem to što se skandali Dinamu događaju uoči ključnih utakmica za prolazak skupine Europa lige.

Ante Rukavina nakon ispada u svlačionici i tučnjave s Ademijem još nije odigrao utakmicu, a ostao je i bez 80 tisuća kuna. O situaciji Pedra Moralesa koji je zakasnio s povratkom iz Čilea, još se raspravlja. Ako u pitanju nije bila viza, kao što Dinamov veznjak sugerira, i on će biti lakši za nekoliko tisuća eura.

"U Europi se to radi bez prevelikih riječi. Samo novčanim kaznama, onima s tri nule. Sve je vrlo jednostavno...", rekao je Halilhodžić danas na press konferenciji...

Ona sutrašnja, bit će još zanimljivija...

Pročitajte više