Modrić (38) odigrao nestvarnu partiju. Evo što je sve napravio za samo sat vremena

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

LUKA MODRIĆ je s 38 i pol godina konačno osvojio trofej s Hrvatskom. Istina, radi se o prijateljskom i nejakom turniru u Kairu, na kojem su mu takmaci bili Tunis i Egipat. Ali to natjecanje organizira FIFA, a Modriću se piše da je napokon podigao pehar s reprezentacijom čiji je vođa.

Modriću je ovo bila 174. utakmica za Hrvatsku, ali teško da je u ijednoj do sada napravio tako puno za tako malo vremena u igri. Hrvatska je u finalu pobijedila domaćina 4:2, ali Egipat je poveo 1:0. Tada je Modrić kreirao preokret tako što je u 35 minuta namjestio dva gola, Vlašiću i Petkoviću.

Zatim je zamijenjen, već u 60. minuti, ali do tada je, uz dvije asistencije, imao najviše dodira s loptom na utakmici (78) i bio najbolji po točnim dodavanjima (66/72). Osim što je imao čak 92 posto precizno dodanih lopti, Modrić se istaknuo i trima ključnim dodavanjima te kreiranjem jedne velike prilike. Kao što se vidi na slici uz tekst, navijači Egipta su ga ometali laserima, ali Modrićev učinak pokazuje da u tome nisu uspjeli.

Grafika: Sofascore

Pročitajte više