Modrić bi mogao napustiti Real i ostati u Europi? Athletic: Arabija mu nije prioritet

Foto: EPA

LUKI MODRIĆU (38) na kraju sezone istječe ugovor s Realom. O odlasku iz madridskog kluba pisalo se i u ljeto 2023. godine, kada je imao bogate ponude saudijskih klubova. Međutim, ostao je u momčadi trenera Carla Ancelottija, koji ga ove sezone ne vidi kao prvotimca.

Njegovo mjesto zauzeli su mladi igrači poput Judea Bellinghama, Fedea Valverdea, Aureliena Tchouamenija ili Eduarda Camavinge, a tu su i iskusniji Toni Kroos te Dani Ceballos. Kapetan hrvatske reprezentacije sakupio je 25 nastupa, odnosno 1340 minuta provedenih na terenu, s time da je dio mladih Realovih zvijezda bio ozlijeđen pa se otvorio prostor za legendarnog veznjaka. Inače je startao tek 15 puta, dok je četiri prvenstvena susreta odgledao s klupe.

Hoće li Modrić otići ili ostati u Realu?

Iz tjedna u tjedan piše se o Modrićevom odlasku na kraju sezone, no ugledni sportski medij The Athletic saznao je kako do toga možda neće doći. U razgovoru s neimenovanim izvorima bliskim Modriću saznali su da će Real još pričekati kako bi donio "najbolju moguću odluku" o Modrićevom ostanku ili odlasku.

Modrić navodno ne žuri s donošenjem odluke na početku veljače, već mu je cilj na što bolji način završiti klupsku sezonu, a zatim se fokusirati na Europsko prvenstvo u Njemačkoj, gdje će ponovno predvoditi Hrvatsku.

Također, Athletic je saznao da Modriću nije prioritet otići u Saudijsku Arabiju, kamo su se prošle odnosno ove godine uputili, među ostalima, njegovi sunarodnjaci Marcelo Brozović i Ivan Rakitić.

Modrić je dosad primio ponude katarskih, američkih i europskih klubova, ali nije otpisao ni ostanak u Realu, iako je svjestan da će se Madriđani u nastavku sezone ponovno fokusirati na mlađe igrače koji su zaliječili ozljede.

Pročitajte više