Modrić birao najboljeg igrača, golmana i trenera na svijetu. Ovo je njegov popis

Foto: Ansis Ventins/PIXSELL

LUKA MODRIĆ sudjelovao je u FIFA-inom izboru za najboljeg igrača, golmana i trenera u 2023. godini. Kapetan hrvatske reprezentacije i veznjak Real Madrida najboljim igračem proglasio je Lionela Messija, najboljim golmanom klupskog suigrača Thibauta Courtoisa, a najboljim trenerom Pepa Guardiolu.

Modrić je među najbolje igrače svijeta uvrstio sunarodnjaka i suigrača iz hrvatske reprezentacije Marcela Brozovića, kojega je stavio na treće mjesto, iza Lionela Messija i Rodrija. Podsjetimo, Brozović je prošle sezone igrao u milanskom Interu, nakon čega je otišao u saudijski Al Nassr.

Izbor Luke Modrića za najboljeg igrača, golmana i trenera 2023. godine:

Igrači:
1. Leo Messi (PSG, Inter Miami)

2. Rodri (Manchester City)
3. Marcelo Brozović (Inter, Al Nassr)

Golmani:
1. Thibaut Courtois (Real Madrid)

2. Ederson (Manchester City)
3. Yassine Bounou (Sevilla, Al Hilal)

Treneri:
1. Pep Guardiola (Manchester City)
2. Luciano Spalletti (Napoli, Italija)
3. Simone Inzaghi (Inter)

Lionel Messi je najbolji igrač u 2023.

Nakon što je osvojio Zlatnu loptu, Lionel Messi proglašen je najboljim igračem 2023. i u izboru FIFA-e. Isto priznanje dobio je i za 2022. Ove godine završio je prvi ispred napadača PSG-a i Francuske Kyliana Mbappea te Erlinga Haalanda, Norvežanina koji zabija za Manchester City

Ederson je najbolji golman u 2023.

Ederson je osvojio prvo mjesto u izboru najboljih golmana. Brazilac i član Manchester Cityja u poretku je završio ispred Realova i belgijskog Thibauta Courtoisa te Marokanca Yassinea Bounoua, koji je prošle godine branio za Sevillu, a zatim otišao u saudijski Al Hilal.

Pep Guardiola je najbolji trener u 2023.

Pep Guardiola, španjolski stručnjak koji je s Manchester Cityjem prošle godine osvojio Ligu prvaka, Premier ligu i FA kup, osvojio je prvo mjesto u izboru trenera. Drugi je bio Luciano Spalletti, trener koji je s Napolijem osvojio Serie A, a zatim preuzeo talijansku reprezentaciju. Treći je Simone Inzaghi, prošlogodišnji osvajač talijanskog kupa i superkupa s Interom.

Pročitajte više