Modrić i Ćorluka ozlijeđeni

NA TRENINGU koji su reprezentativci odradili u Rovinjskom selu, naši napadači nisu briljirali. Na skraćenom terenu odigrala je prva momčad protiv druge, a izbornik Slaven Bilić je isprobao nekoliko taktika.

Jedini strijelac na utakmici bio je Bojan Vručina koji je naknadno pozvan zbog ozljeda koje su pokosile naše udarne igrače. Iako je danas najavljeno da će se Ivan Klasnić do srijede oporaviti, a Ivica Olić je najavio kako žarko želi igrati, Bilić je spremao taktiku kao da u Andorri la Velli neće moći računati na taj dvojac.

Prema svemu što se moglo vidjeti danas i proteklih dana, Hrvatska će na Andoru krenuti sa Eduardom kao jedinim napadačem. Odmah iza njega kao polušpica će biti Kranjčar, dok bi u veznom redu trebali igrati Srna, Modrić, Jurić i Rakitić. Obrambeni četverac će biti Ćorluka, Križanac, Vejić i Čale, dok će na vratima biti Pletikosa.

Ukoliko se Klasnić ili Olić uistinu oporave ili Bilić odluči u napad sa Eduardom gurnuti i Kalinića, tada bi Rakitić preselio na klupu, a Kranjčar bi zauzeo njegovo mjesto na lijevoj strani veznog reda.

Modrić i Ćorluka ozlijeđeni, Luka više neće trenirati u Rovinju

Tottenhamov dvojac Modrić - Ćorluka na jučerašnjem je treningu zaradio manje ozljede koje ne bi trebale dovesti u pitanje njihov nastup protiv Andore.

Luka Modrić je odradio samo zagrijavanje te je nakon toga zbog boli u potkoljenici napustio teren te se vratio u hotel. Informacije govore kako će propustiti sljedeća dva treninga, predostrožnosti radi. Kako su rekli liječnici Jurica Rakić i Zoran Bahtijarević, nema govora o ničem ozbiljnom, riječ je o mjerama opreza. Ne bude li nekih nepredviđenih pogoršanja, veznjak Spursa bi trebao biti spreman za kvalifikacijski ogled u Andori.

Vedran Ćorluka je nabio palac te otišao s treninga pet minuta prije kraja. On bi trebao biti spreman za nastavak rovinsjkih priprema te za sam ogled s Andorom.

M.Pa./M.Š.
Foto: Goran Sabelić (Cropix)

Pročitajte više