LIGE PETICE

Modrić i Kroos su sjajni, ali samo jedan igrač Reala je nezamjenjiv

Foto: EPA

SEZONA koja je u tijeku mogla bi nositi naziv po Casemiru, nogometašu koji je ove sezone odigrao gotovo sve moguće minute za Real Madrid, piše Marca, koja donosi naslov "Casemiro se vratio, a s njim se vratio i Real". 

Casemiro je ove sezone za Real nastupio u 30 utakmica u svim natjecanjima i odigrao 2670 minuta nogometa.

Nezamjenjiv

Brazilac je toliko bitan Zidaneu da ga nije odmarao ni u utakmici s Osasunom na početku sezone u kojoj je odmarao čak sedam drugih prvotimaca.

Toni Kroos i Luka Modrić bili su ozlijeđeni, a Federico Valverde se nije stigao na vrijeme vratiti s reprezentativne pauze pa je Casemiro igrao i tada. Isto se nastavilo u nastavku sezone.

Ključan igrač

Casemiro nije igrao za Real u bitnim utakmicama protiv Real Sociedada, Athletic Bilbaa i Valencije, a Real u tim utakmicama nije slavio. Osim toga, Casemiro je zabio četiri gola i tome dodao četiri asistencije kojima je osigurao šest bodova svojoj momčadi protiv Seville i Levantea. 

Brazilski veznjak s takvim ritmom nema nikakvih problema.

"Tu sam zbog toga da bih igrao. Trener zna koliku minutažu mogu izdržati, a i cijeli stručni tim to detaljno prati. Osjećam se odlično i dok je god tako, igrat ću koliko god mogu", rekao je Casemiro u jednom od nedavnih intervjua te tako potvrdio kako očito nema problem s velikom minutažom.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više