Modrić: Moram biti iskren i reći da i nisam u nekoj formi

NAKON napadačko-veznog dvojca iz Ukrajine, danas je novinarima na raspolaganju u Čatežu bio hrvatski vezni red u sastavu Modrić i Rakitić.

> Bilić: Nije tajna da imam "doušnike" u Izraelu s kojima svakodnevno komuniciram

Tottenhamov nogometaš priznaje da trenutačno nije u najboljoj formi, ali ne traži alibi.

"Nisam u najboljoj formi. Moram biti iskren, ali to nije alibi. Ozljede su me izbacile iz ritma i poremetile me. Ipak, osjećam se sve bolje i bolje. Zadnje tri utakmice sam igrao gotovo 90 minuta. Dižem se, ali nije to to. Svejedno, to ništa ne mora značiti", pojasnio je Modrić i dodao da je Hrvatska, unatoč kvaliteti Izraela, favorit u Tel Avivu.

"Jesmo, mi smo favoriti. Trebamo se tako postaviti i tako ponašati. Imamo dobra iskustva s Izraelom, a nadam se da će i nakon ove utakmice biti tako. Oni su dobra ekipa, ali vjerujem u nas i našu kvalitetu. Možemo i u Tel Avivu izaći kao pobjednici. To će biti potpuno drukčija utakmica od one prije 4 godine. Ne bih se žalio da završi kao i tada."

Za razliku od latvijskog i grčkog bunkera, na gostovanju u subotu bismo mogli vidjeti otvoreniju utakmicu.

"Bolje je kada ekipa igra otvorenije nego kada se zatvori. Postoji više opcija za postići gol i stvoriti šansu. Tako će biti u Izraelu. I mi i oni želimo pobjedu i vjerojatno će biti nadigravanja", smatra Redknappov ljubimac i dodaje:

"Najbitnije je da stvaramo šanse. To smo napravili protiv svih ekipa s kojima smo igrali ove godine. Gledajući Latviju i Grčku mislim da možemo biti zadovoljni. Latviji smo zabili tri gola, a Grcima nismo ni jedan, no imali smo prilike. To ništa neće značiti za utakmicu protiv Izraela. Jedna utakmica neće ništa promijeniti."

Svi su svjesni koliko bi bilo dobro nastaviti kvalifikacije sa sedam bodova na kontu. Svjestan je i Luka.

"Pobjeda bi bila vrlo važan korak prema Euru iako su kvalifikacije tek startale. Ona bi nam jako puno značila. Do kraja nas čeka mnogo zamki. Ovo je jako teško gostovanje, ali nas čekaju i Grčka i Gruzija."

Rakitić: Bitno je da sam u prvih 11

"Raketa" gotovo identično razmišlja. Pobjeda protiv Izraelaca je vrlo bitan korak prema europskoj smotri.

"Teško je reći. Kvalifikacije su tek počele. Dug je put do Eura. Imamo jako dobra sjećanja s Izraelom. Spremni smo i idemo po ta tri boda."

Upitan na kojoj bi poziciji volio igrati u Tel Avivu, Schalkeov veznjak kontrira.

"Mislim da ću biti u prvih 11, a to je najbitnije. Izbornik će odlučiti, on ima viziju. Hoće to biti u sredini, na strani ili na zadnjem veznom... Bitno je da mu kažemo da smo spremni."


Za razliku od Modrića koji ima problema s formom, Rakitić ima problema s igrom cijelog kluba. On sam je zadovoljan kako se osjeća.

"Klub mi je u teškoj situaciji, borimo se za svaki bod. Nije bitno kako tko igra, nego kako igra momčad. Spreman sam, osjećam se dobro i paše mi ritam utakmica. Dobro treniram, dobro radim i sve je OK."

Nakon Izraela, Rakitić bi se trebao priključiti mladoj reprezentaciji koja igra bitnu play off utakmicu protiv Španjolske.

"Nisam razgovarao ni s jednim izbornikom o situaciji. Dečkima želim dobar rezultat, a ja sam trenutačno koncentriran na Izrael. Bit će vremena za utakmicu protiv Španjolske", zaključio je.

Pročitajte više