Modrić: Ne mogu objasniti Grčku, ali sada znamo da u nama još ima žara!

LUKA MODRIĆ kao i uvijek govorio je iskreno: o traumi nakon Grčke, neobjašnjivo lošoj igri i podršci koju je izbornik primao od igrača proteklih dana, makar su ga u Pireju praktički izdali....

"Bilić je svih ovih dana znao da ima našu apsolutnu podršku. Iako ne odlučujemo o njegovom mjestu, uz njega smo i kad je dobro i kada je loše. Bilo nam je teško pripremati se za ovu utakmicu s Latvijom, svi skupa bilo smo jako razočarani nakon Grčke. Teško mi je objasniti zašto smo tako loše igrali... Večeras smo pokazali da u nama još ima žara, borbenosti i karaktera te da možemo pozitivno razmišljati uoči važnih utakmica koje dolaze."

Znači li to da ste nakon Grčke sumnjali u vlastitu snagu?

"Nismo sumnjali, ali razočaranje je bilo ogromno jer je podbacio apsolutno svaki igrač. Nitko nije pokazao bar malo više... Znamo našu kvalitetu, ali ono je bilo bolno. Nismo mogli vjerovati da možemo ponoviti onako lošu igru kao u Gruziji, ali u Grčkoj je bilo još gore. Latvija nas je vratila, ne toliko zbog rezultata već zbog igre na terenu. Bili smo borbeni i samo takvim pristupom možemo ići dalje. S igrom iz Grčke ne možemo nigdje, niti možemo ikoga dobiti."

Što Modrić očekuje od dokvalifikacija?

"Teško mi je prognozirati play off, jer svaki protivnik će biti težak. Bila to BiH, Crna Gora... Mi moramo biti maksimalno spremni."

Iako su HNS-ovi teklići u autobus reprezentacije pod Kantridom ukrcavali sponzorsko pivo, Luka kaže da slavlja nije bilo.

"Nismo slavili, jer nemamo što slaviti. Pred nama su dokvalifikacije. Sigurno da se bolje osjećamo nakon ove pobjede."

Darijo Srna je dodao: "Ovo je bila prava Hrvatska, a Stipe Pletikosa koji je konačno skupio jednu važnu obranu rekao je da je vrlo sretan što 'šef ostaje tamo gdje mu je mjesto'".

Igrač koji je unio živost u igru Hrvatske, Ivan Perišić, bio je zadovoljan svojom igrom.

"Sve je bilo super, puno akcija i motiva. Možda bismo malo trebali popraviti realizaciju, ali ako pokažemo ovakvu želju u kvalifikacijama nema dvojbe da ćemo izboriti plasman na Euro."

Pročitajte više