Modrić otkrio kako je zabio gol o kojem svi govore: Zidane mi je naredio "Pucaj!"

Screenshot: Youtube

LUKA MODRIĆ heroj je Reala nakon sjajnog udarca s 20-ak metara, kojim je pet minuta prije kraja gostovanja kod Granade donio važnu pobjedu (2:1) njegovoj momčadi u 23. kolu Primere.

Otkrio je da je za njegov gol, o kojem bruji cijeli nogometni svijet, zaslužan trener Zinedine Zidane, odnosno njegova naredba Modriću da češće mora opaliti na gol iz daljine.
 
"Trener mi je i prije ove utakmice ponovio da moram češće pucati, pa sam protiv Granade par puta šutirao prema golu. Naravno, presretan sam što je udarac na kraju utakmice završio u mreži i donio nam pobjedu."
 
Modrić možda najviše od Realovih igrača djeluje preporođeno od promjene trenera, odnosno otkako je klupu od Beniteza preuzeo Zidane, pa se postavlja pitanje igra li u životnoj formi?
 
"Ne znam je li mi ovo vrhunac karijere, ali fizički se osjećam puno bolje nego prije. Ne mogu govoriti igram li sada bolje nego ikad ranije, ali iz spomenutog osjećaja proizlazi i dobra igra, ali i iz izvršavanja zadataka koje mi zadaje trener."
I ova utakmica pokazala je da Zidaneov preporođeni Real neusporedivo bolje igra kod kuće, gdje je u posljednje vrijeme suparnike razbijao 5:0 (Deportiv0), 5:1 (Sporting), 6:0 (Espanyol), nego na gostovanjima, pa je nakon Betisa, koji se bori za opstanak, odigrao samo 1:1, nakon čega je kod pretposljednje Granade jedva izvukao pobjedu pet minuta prije kraja. Najzaslužniji što Real već početkom veljače nije ispao iz utrke za španjolski naslov ovako to objašnjava:
 
"Ne možemo uvijek pobjeđivati s pet golova razlike. Nije lako igrati u gostima. Ali i na teškom gostovanju kod Granade pokazali smo karakter nakon što smo izgubili početno vodstvo i do preokreta smo stvarali prilike za golove."
 
Modrić zna recept za nastavak pobjedničkog niza: "Važno je nastaviti upravo tako - tražiti prilike i golove i kada nam ne ide. Svakako smo puno bolji nego ranije, ali već iduću utakmicu moramo odigrati bolje nego kod Granade." najavio je sljedeći meč, koji Real na domaćem terenu igra kod Athletica. 

Pročitajte više