Zlatna lopta

Modrić otkrio razgovor koji mu je donio Zlatnu loptu: Pozvao me u svoj ured...

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ osvojio je Zlatnu loptu magazina France Football, najprestižniju individualnu nogometnu nagradu, koja se smatra naslovom najboljeg nogometaša svijeta u godini na izmaku.

Već dugo se znalo da je Modrić osvajač nagrade i da je svečana ceremonija u Parizu samo formalnost koja se treba odraditi kako bi Modrić podigao Ballon D'Or.

Tako je unaprijed dao intervju za France Football, organizatora nagrade, u kojem otkriva osobu koja mu je otvorila oči, otkrila da je on igrač koji može i hoće osvojiti Zlatnu loptu. 

To je bio legendarni Francuz, koji je u siječnju 2016. preuzeo Real nakon otkaza Rafi Benitezu i to kao "privremeno rješenje". U iduće dvije i pol godine s ovim "v.d.-om" na klupi i Modrićem na terenu, Real će osvojiti tri europska i jedan španjolski naslov, a kao posljedicu ove trofejne žetve, Modrić će uzeti Zlatnu loptu.

Ali da bi do toga došlo, Modriću je netko morao osvijestiti da je on taj, izabrani.

"Nikada neću zaboraviti taj trenutak, bio je siječanj 2016. Zinedine Zidane upravo je imenovan trenerom i odmah me nakon treninga pozvao u svoj ured. Objasnio mi je kakvim me igračem smatra i što očekuje od mene. Istaknuo je da sam mu ključan u njegovim planovima i iznad svega, da me smatra igračem koji može osvojiti Zlatnu loptu."

Modrića su se naravno duboko dojmile riječi ovakvog velikana: "Kada vam netko kao Zidane, s njegovom osobnošću i poviješću, kaže ovako nešto, samopouzdanje vam ode u neslućene visine."

Govori da mu je novi trener već dugo bio igrački i ljudski uzor: "Divio sam mu se kao igraču, a kako sam se razvijao kao nogometaš, u njemu sam vidio uzor, ne samo igrački. Jer poput njega, miran sam i sramežljiv."

Zidane je to sve znao i zato je "tražio od mene da se izrazim na terenu, da tamo budem što otvoreniji i zato mu je dao ovlasti. Postao sam ključni igrač Reala u ključnom trenutku svoje karijere. Te Zidaneove riječi pomogle su mi da do kraja razvijem svoju igru."

Modrić ipak priznaje: "Moram iskreno reći da usprkos tome što mi je rekao da sam budući osvajač Zlatne lopte, nisam se usudio vjerovati u to."

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Luku Modrića instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Luka Modrić

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više