Modrić je Realov dinamo

Foto: Getty Images/Guliver Image

LUKA MODRIĆ odigrao je savršenu utakmicu sinoć protiv Betisa, ali nije uspio pomoći Realu da dođe do pobjede. Ostali su na 1:1, a hrvatski veznjak bio je jedan od najboljih na travnjaku. Luku je pohvalio i trener Zinedine Zidane.

Iskazao se svojim dugim i kratkim dodavanjima, bio je motor ekipe i dirigirao igrom Reala te sudjelovao u akciji za izjednačenje gostiju. Modrića posebno hvali madridska "Marca" koja ga predstavlja kao najljepšu predstavu vikenda i savršen primjer kako bi trebala izgledati utakmica jednog veznjaka. Hvale ga i drugi strani komentatori, a zaradio je i visoke ocjene stručnjaka.


 
ESPN Luku Modrića je ocijenio sjajnom devetkom, daleko najboljom ocjenom među Realovim igračima. "Bio je Realov najinspiriraniji vezni igrač koji je pomicao svoju momčad s jednog kraja na drugi, pronalazio je napadače u prostoru i izgledao kao svoja dinamo-verzija iz najboljih dana pod Carlom Ancelottijem. Šteta što njegovi suigrači nisu bili dovoljno precizni da završe Modrićevu sjajnu predstavu u Sevilli", piše ugledni portal.

Statistički nogometni portal WhoScored igračem utakmice proglasio je Betisovog vratara Adana ocjenom 7,9 koliko su dobili Realovi spasitelji James i Benzema. Modrić je ocijenjen sa 7,4 što je slabije od Isca, ali bolje od Cristiana Ronalda (6,3). Adan je bio najbolji i u izboru Goal.coma koji je Modrića ocijenio najboljim igračem Reala. "Vukao je konce u veznom redu i kontinuirano dijelio perfektna dodavanja, a jedno je dovelo do Jamesovog pogotka za izjednačenje", piše Goal.

 

Pročitajte više