Modrić sedmi Dinamovac koji će igrati protiv bivšeg kluba

LUKA MODRIĆ sedmi je u nizu bivših Dinamovih nogometaša, koji su u nastavku karijere morali u europskim kupovima igrati protiv maksimirskoga kluba. Njegov se suigrač Vedran Ćorluka "izvukao", s obzirom na to da nema pravo nastupa.

Prvi bivši Dinamovac koji je u europskim kupovima osvanuo "s krive strane" je Srečko Katanec. U prvom dvoboju 2. kola Kupa Uefe Stuttgart je u Maksimiru pobijedio sa 3:1, dok je u uzvratu bilo 1:1. Katanec je igrao samo u uzvratu, a u nastavku natjecanja sa Stuttgartom osvojio trofej. U finalu su, nakon 3:3 u 120 minuta igre, Nijemci slavili protiv Maradoninog Napolija sa 5:4 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

U ljeto 2000. godine Milan je lagano preskočio Zagrepčane u 3. pretkolu Lige prvaka. Zvonimir Boban, međutim, nije igrao niti u jednoj od tih utakmica. Protiv maksimirske su momčadi 2003. godine za Maribor su zaigrali Igor Mostarlić i Miha Golob. Mostarlić je bio maksimirski junior, dok je Golob među "plavima" boravio na proljeće 2001. ne odigravši niti jednu prvenstvenu utakmicu. Nakon što su "plavi" pobijedili Maribor u 2. pretkolu Lige prvaka, sljedeći im je suparnik bio kijevski Dinamo sa - Jerkom Lekom. 

Jedini koji su Dinamu uspjeli zatresti mrežu su Tomo Šokota i Dario Zahora. Šokota je to učinio u Lisabonu u ligi Uefe gdje je Benfica pobijedila sa 2:0. Šokota je u 12. minuti zabio za 1:0. Zahora je bio strijelac počasnoga pogotka za Domžale u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka lani u Zagrebu. Dinamo je pobijedio sa 3:1.


Bivši Dinamovci protiv Dinama u Europi:

Liga Uefe, 2007. - Ivica Olić (HSV)

2. pretkolo lige prvaka, 2007. - Dario Zahora (Domžale)

Liga Uefe, 2004. - Zvonimir Soldo* (Stuttgart)

Liga Uefe, 2004. - Tomo Šokota (Benfica)

3. pretkolo Lige prvaka, 2003. - Jerko Leko (Dinamo Kijev)

2. pretkolo Lige prvaka, 2003. - Igor Mostarlić (Maribor)

2. pretkolo lige prvaka, 2003. - Miha Golob (Maribor)

3. pretkolo Lige prvaka, 2000. - Zvonimir Boban* (Milan)

2. kolo Kupa Uefe, 1988. - Srečko Katanec (Stuttgart)

*bili su članovi suparničkoga klub, ali nisu zaigrali protiv Dinama 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više