Modrićev miljenik zakomplicirao si je život. Najveći je gubitnik prijelaznog roka

Foto: Profimedia

NICOLO ZANIOLO (23) najveći je gubitnik zimskog prijelaznog roka. Romin ofenzivac posljednjih dana napravio je niz gluposti i tako si zakomplicirao život i karijeru. U četvrtak je dobio ponudu engleskog Bournemoutha, koji je Romi bio spreman platiti 30 milijuna eura. Jose Mourinho i klub odmah su pristali riješiti se problematičnog igrača, no Zaniolo je tu ponudu odbio jer se nadao transferu u Milan ili Leeds United.

Odbijao trenirati i igrati kako bi isforsirao transfer

Romin sportski direktor Tiago Pinto je rekao: "Sve smo dogovorili s Bournemouthom, ali on je odbio. Stvarno nam je teško, nadamo se da ćemo riješiti situaciju u zadnjih 48 sati prijelaznog roka." U subotu, dva dana kasnije, Roma je odlučila da će Zaniolo do kraja sezone sjediti na tribinama. Jedan od najboljih igrača kluba izbačen je iz momčadi.

Naime, Zaniolo je posljednjih dana odbijao trenirati i igrati neke utakmice kako bi isforsirao transfer u Milan, koji se nije dogodio jer Roma nije pristala na ponudu aktualnog prvaka Italije. Dva dana kasnije, u ponedjeljak, Zaniolo se predomislio i rekao svom menadžeru da kontaktira Bournemouth kako bi ipak realizirali transfer.

Navijači ga pratili po gradu i vrijeđali

Dan poslije Englezi odbijaju Zaniola i dovode Hameda Traorea iz Sassuola. Zaniolo je sada vrlo blizu ostanka u Romi do kraja sezone, gdje ga ne podnose ni navijači. Nakon što je Zaniolo odbio igrati derbi protiv Napolija, u kojem je Roma izgubila 2:1, ultrasi Rome prepoznali su ga dok se vozio automobilom.

Uslijedila je potjera po ulicama Rima tijekom koje su navijači pratili Zaniola i vrijeđali ga. Zaniolo im je uspio pobjeći, ali nastupio je novi šok. Navijači su ga pričekali ispred kuće i počeli mu prijetiti i vikati: "Izgubili smo zbog tebe, gubi se iz našeg kluba."

Zaniolo je nazvao policiju, a navijači su pobjegli. Ipak, poruke Zaniolu sada vješaju po rimskim nadvožnjacima, među kojima je i onaj kod Koloseuma. Na transparentima piše: "Zaniolo - izdajnik i govno bez časti", "Ne trebaju nam nečasni ljudi, kukavice i profiteri", "Pet milijuna? Od udaranja u guzicu". Ovo zadnje odnosi se na Zaniolov zahtjev za 5 milijuna eura godišnje plaće za potpis novog ugovora s Romom. 

Modrić cijeni Zaniola

Zaniolo je jedan od najvećih talijanskih talenata, ali i jedan od omiljenih igrača Luke Modrića. Hrvatski kapetan je u više navrata pohvalno govorio o mladom Talijanu, a posebnu mu je podršku pružio u najtežim vremenima. Zaniolo je prije tri godine i devet mjeseci ozlijedio križne ligamente na oba koljena. Modrić mu je tada slao poruke.

"Duboko su me dirnule poruke od igrača kao što su Luka Modrić i Memphis Depay. To su stvari zbog kojih sam zadovoljan. I Carlo Ancelotti me pokušao utješiti u najtežim trenucima", rekao je Zaniolo prije dvije godine za Gazzettu dello Sport.

Ove sezone Zaniolo je odigrao 17 utakmica. Zabio je dva gola te triput asistirao. Prema Transfermarktu vrijedi 30 milijuna eura, a ugovor s Romom mu traje do ljeta 2024. godine. Za reprezentaciju Italije u 11 nastupa zabo je dva gola.
 

Pročitajte više