NBA

Mogao je biti trener Lakersa, ali radije je odlučio ostati uz sinove

Foto: Profimedia

LA LAKERSI traže novog trenera otkako su poslije tri sezone i jednog NBA naslova otpustili Franka Vogela. Najveće šanse, pišu američki mediji, ima pomoćni trener Milwaukee Bucksa Darvin Ham, a kandidati su još Terry Stotts i Kenny Atkinson. No Adrian Wojnarowski javlja da su svi oni u igri jer je slavnu franšizu iz Los Angelesa odbila njihova najveća želja.

"Iako Lakersi nisu poslali službenu ponudu Juwanu Howardu, jasno je da bi njegova kandidatura brzo došla do tog stupnja da je pokazao interes za posao", kaže ugledni novinar ESPN-a. No Howard će radije ostati u sveučilišnoj košarci i voditi Michigan Wolverinese, na čijoj je klupi posljednje tri godine.

Bio je superzvijezda sveučilišta na kojem je sada trener

Juwan Howard bio je peti izbor drafta 1994. nakon fantastične sveučilišne karijere upravo na Michiganu, gdje je bio dio Fab Fivea, jedne od najslavnijih generacija u povijesti sveučilišne košarke. U NBA ligi proveo je čak 19 godina i osvojio dva naslova prvaka s Miami Heatom i LeBronom Jamesom, koji bi ga sada rado vidio kao trenera.

Osim s njihovom najvećom zvijezdom, Howard je u odličnim odnosima i s generalnim menadžerom Lakersa Robom Pelinkom, s kojim je dvije godine bio suigrač na Michiganu. Već ga se dugo povezuje s trenerskim poslom u NBA ligi, a lani je bio ozbiljan kandidat za klupu Boston Celticsa.

No Howarda za Wolverinese, osim činjenice da je njihova bivša igračka zvijezda, vezuje još jedan bitan detalj. Već prošle sezone u momčadi je bio njegov stariji sin Jace, a iduće će mu se pridružiti i mlađi Jett, pa Howard nije ni zbog Lakersa želio odbaciti priliku da bude trener obojici sinova.

Pročitajte više