hrvatski treneri

MONACO - BREST 2:0 Kovač rastura. Usred utakmice promiješao momčad i pobijedio

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

NIKO KOVAČ nastavio je nevjerojatan niz i u 27. kolu francuskog prvenstva. Monaco je pobijedio Brest 2:0 golovima Stevana Jovetića u 76. i Kevina Vollanda u 90. minuti.

Hrvatski trener francuskog velikana tako je pobijedio deveti put u zadnjih deset prvenstvenih utakmica. Niz nepobjedivosti još mu je dulji - 12 mečeva. Posljednju utakmicu izgubio je još 16. prosinca prošle godine.

Ipak, malo je nedostajalo da impresivnu pobjedu (2:0) kod nedodirljivog PSG-a u prošlom kolu ne oplodi u idućoj utakmici na svom terenu protiv momčadi iz donjeg dijela tablice. 

Monaco je od početka dominirao, ali nikako nije mogao zabiti. Najveću priliku promašio je Wissam Ben Yedder u 30. minuti. Pucao je penal, ali golman gostiju Gautier Larsonneur mu je obranio.

Kovačeva momčad se mučila i u nastavku, a onda je on mučenje prekinuo u 59. minuti. Izvršio je trostruku zamjenu, a dva od igrača koje je tada uveo donijela su mu gol u 76. minuti. 

Aleksandr Golovin je uzeo loptu uz aut-crtu na lijevoj strani i lijepo proigrao Jovetića, koji preciznim prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora donosi zasluženu prednost Monacu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI GOL MONACA.

Gol za konačnih 2:0 također je zasluga igrača kojeg je uveo Kovač. Iz slobodnjaka je ubacio Golovin, a pred golom u mrežu zakucava Kevin Volland.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI GOL MONACA.

Monaco je sada na četvrtom mjestu s tri boda manje i utakmicom više od vodećeg Lillea. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više