Monaco iz Atletica doveo peto zimsko pojačanje. Mogu li Kneževi spasiti sezonu?

Foto: Twitter/ASMonaco

MONACO se neuspješno čupa iz katastrofalne sezone i tone sve dublje ka Ligue 2, ali lista njegovih spasitelja ne prestaje dobivati nova imena.

Nakon Nalda, Cesca Fabregasa, Williama Vainqueura i Fode Ballo-Tourea, Monaco je doveo i peto pojačanje ovoga siječnja u nadi da će tako spasiti ovu sezonu za zaborav.

Klub iz Kneževine u nedjelju je na svojim službenim kanalima objavio vijest da je iz Atletico Madrida stigao Gelson Martins. Postojale su priče da će povratak Leonarda Jardima na klupu Monaca stopirati ili barem usporiti ovaj transfer, ali on je danas dovršen na veliko zadovoljstvo struke u Monacu.

Gelson Martins došao je na posudbu do kraja sezone, a zasad nije poznato hoće li bivši prvak Francuske imati i mogućnost otkupa njegovog ugovora. Također, ovim transferom završila se i šestomjesečna agonija portugalskog krila na stadionu Wanda Metropolitano gdje nije uspio pokazati apsolutno ništa u momčadi Diega Simeonea.

Martins je sakupio 12 nastupa u dresu madridskog kluba, ali je na travnjaku proveo tek 446 minuta. Premalo je to za igrač koji je trebao biti kapitalno pojačanje Atletica kada je ljetos kao slobodan igrač došao iz lisabonskog Sportinga. Martinsov učinak u dresu Atletica tek je jedan zgoditak.

Što se njega u Monacu tiče, očekuje se da će Gelson odmah dobiti mjesto u prvoj momčadi budući da će mu na desnoj strani jedina konkurencija biti njegov sunarodnjak Rony Lopes. Monaco sada ima sve preduvjete da krene naprijed i izbori se za opstanak. U samo nekoliko dana angažirali su vrlo iskusna i kvalitetna pojačanja.

Na taj put krenut će se pretposljednjeg mjesta u Ligue 1, s 15 bodova na kontu, četiri manje od sigurne zone.

Ovim transferom Atletico je otvorio sva vrata dolasku Alvara Morate iz Chelseaja na posudbu koja će trajati godinu i pol dana uz opciju kupovine za 50 milijuna eura. Kako tvrde tamošnji mediji, španjolski napadač jutros je prošao liječničke preglede i sada samo čeka na službeni potpis tog dogovora.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više