UFC

"Morao je slomiti obje šake, dugo nisam vidio nešto ovakvo"

Foto: Guliver Image/Getty Images

UFC se vratio u velikom stilu. Na eventu UFC 249 zablistao je Justin Gaethje. Za titulu privremenog prvaka lake kategorije Gaethje je više od 20 minuta mlatio favoriziranog Tonyja Fergusona, kojeg je na kraju prekidom morao spašavati sudac. 

MMA zajednica ostala je fascinirana nastupom pobjednika, ali i činjenicom da je Ferguson, kojem je prekinut niz od 12 pobjeda, četiri i pol runde dobivao batine bez odustajanja od borbe.

"Obje šake Justina Gaethjea morale bi biti slomljene, ovo je jedna od najluđih stvari koje sam ikad vidio. Žao mi je Tonyja", komentirao je UFC-ov prvak perolake kategorije Alexander Volkanovski.

Embed from Getty Images

Francis Ngannou, koji je na istom eventu slavio nokautom, odao je priznanje Fergusonu i rekao da je riječ o nevjerojatno čvrstom tipu koji zaslužuje poštovanje, a Chris Weidman je Fergusona nazvao luđakom zbog svega onog što je izdržao u oktogonu.

Aljamain Sterling žali što je Ferguson ostao bez borbe s prvakom Khabibom Nurmagomedovom.

"Mora vam biti žao Fergusona. Zaustavljen je jedan fenomenalni pobjednički niz i ostao je bez prilike da se bori s kraljem ove kategorije. I to nakon što su već pet puta pokušali dogovoriti njihov meč, kakva luda priča."

Pročitajte više