Mosley: Želim Todta za nasljednika, ali neću preko njega voditi FIA-u iz sjene

MAX MOSELY (69), dugogodišnji predsjednik FIA-e (Međunarodne automoto federacije) ne skriva svog favorita prilikom izbora za vlastitog nasljednika.

Tko će zamijeniti Mosleyja znat će se 23. listopada, a samo su dva kandidata za tu poziciju, Francuz Jean Todt (63) i Finac Ari Vatanen (57).

Mosley favorizira Todta, bivšeg šefa Ferrarijeve momčadi u Formuli 1, budući da ne vjeruje da je Vatanen, bivši svjetski prvak u reliju i član Europskog parlamenta posljednjih deset godina, sposoban predsjedati FIA-om.

"Koliko kompetentan Vatanen zapravo može biti. Nema iskustva za vođenje tako velike organizacije kao što je FIA. Kada jednom dokaže da je savladao materiju, mogao bi postati predsjednikom FIA-e za četiri ili osam godina", rekao je Mosley u razgovoru za njemački dnevnik Die Welt.

U Todtu Mosley vidi puno kvalitetniju opciju.

"Jean Todt je čovjek koji ne podliježe pritisku. Čak i dok je bio u Ferrariju išao je uvijek svojim putem bez obzira na želje predsjednika momčadi Luce di Montezemola", zaključio je Mosley, dodavši kako su medijska nagađanja da on putem Todta želi i dalje iz pozadine upravljati FIA-om "obična glupost".

Pročitajte više