MOTIVACIJSKO URLANJE ZA POVIJEST Demolirao igračima bubnjiće, a onda su oni zgazili suparnika

Screenshot: Youtube

ARMINIA BIELEFELD bori se za opstanak u drugoj Bundesligi. Sve utakmice su joj povijesne, a prije pretposljednje, u kojoj su na rasprodanom stadionu čekali favorizirani Braunschweig koji se bori za prvu ligu, igrači su čuli takav trenerov govor da bi nakon njega morali pobijediti i Real u finalu Lige prvaka.

Motivacijsko slovo nije im održao trener Jeff Saibene. Jasno vam je kada ga vidite kako izgleda i zrači. Mirni, fini, uglađeni gospodin ne može napraviti ono što je u ovakvoj borbi na život i smrt nužno - u njegovim igračima probuditi zvijeri koje će raskomadati daleko jače.
Eintracht Braunschweig je upravo to. Prije gostovanja kod Arminije koja je u 32 utakmice do tada pobijedila samo sedam puta i nalazila se u zoni ispadanja, od davljenika ga je dijelio činilo se nepremostivi ponor od čak 30 bodova.
 
Naravno, u korist momčadi koja dva kola prije kraja bodovno poravnata sa Stuttgartom i Hannoverom vodi mrtvu trku za ulazak u prvu ligu, ali među elitu izravno idu prve dvije momčadi, dok treća igra kvalifikacije sa 16. momčadi iz prve lige, to su šokovi koje nitko ne želi i gdje ništa nije zajamčeno.
 
Zato je Braunschweigu kod Arminije također bila povijesna utakmica, doduše, u slučaju poraza neće, poput domaćina ispasti u treću ligu, ali u velikoj je opasnosti da ostane bez nekoliko desetaka milijuna zarade koliko donosi igranje u prvoj njemačkoj ligi. 
 
I tu nastupa Carsten Rump, trenerov pomoćnik i čovjek za posebne namjene. Namrgođen, napetih mišića i mrkog pogleda, ušao je nasred svlačionice kao u ring koji su tvorili zagrljeni igrači Arminije. Ali po njihovim licima, govoru tijela i grobnoj tišini u kojoj su stajali obješeni jedni o druge, nisu izgledali kao ratnici željni poginuti u borbi na život i smrt, nego živi mrtvaci pomireni sa sudbinom, odnosno porazom od neusporedivo boljeg Braunschweiga.
 
U stvari, možda su znali što im slijedi, ali ne od protivnika, nego od Rumpa.
 
Živčano hodajući u krug poput bijesne gorile u kavezu, vitlajući rukama i lupajući šakama po stolu i opremi, "odurlao" im je govor za pamćenje:
"Slušajte me: 25 tisuća ljudi vani čeka da izađete i eksplodirate. 25 tisuća! Mole se Bogu da vam dade snage. Snagu vam daju i vaše obitelji, žene, djeca, prijatelj koje su tu za vas svaki dan! I danas su na tribinama, a Katrin sada snima ovo da im pošalje.
 
A sada, sada mi morate obećati da ćete dati sve od sebe za vaše obitelji, za djecu, roditelje, bake i djedove. Da ćete za njih dati apsolutno sve u ovih 90 minuta. Da ćete od prvog do posljednjeg zvižduka dati sve za svoju djecu i dobit ćemo ovu utakmicu. Obećavate li mi to?"
 
Odgovor je smio biti samo jedan: "Daaa!!"
 
Obećanje su izvršili, i to kako. Eintracht je u 13. minuti zabio autogol, a do kraja je primio još pet.
Zahvaljujući najboljem igraču iz kabine. A trener je ovako objasnio koliko mu Rump znači: "Rumpi ima tu posebnu sposobnost i u posebnim trenucima koristimo je kako bismo uspjeli."
 
Rumpi je igrače Arminije motivirao na veličanstveni trijumf, ali u zadnjem kolu on i oni koji slušaju njegove govore, morat će ponoviti ovu predstavu na gostovanju kod Dynama, još jednog daleko boljeg protivnika. Arminiji u Dresdenu igra samo pobjeda kako bi bio definitivno siguran u opstanak. 
Rezultati by SofaScore

Pročitajte više