Mourinha povezuju s brojnim klubovima, a on se napokon oglasio oko svoje budućnosti

Foto: EPA

JOSE MOURINHO (61) je slobodan trener od kada je u siječnju dobio otkaz u Romi nakon loših rezultata u prvenstvu Italije. Iako je rastanak na neki način bio logičan jer je momčad ostavio na devetom mjestu Serie A, svejedno su ga navijači ispratili s tugom jer im se Portugalac zavukao pod kožu, a i donio jedini europski trofej kluba kada je prije dvije godine osvojio premijerno izdanje Konferencijske lige.

U posljednja dva mjeseca puno se špekulira o njegovoj budućnosti. U svojoj karijeri je vodio Benficu, Leiriju, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham i Romu pa je logično da ga se povezuje s brojnim klubovima. Nedavno su ga turski mediji povezivali s Fenerbahčeom, a njemački Bild je pisao da je jedan od kandidata da na ljeto preuzme klupu Bayerna.

"Nikad ne reci nikad"

Mourinho je u nedjelju bio poseban gost na utrci Moto GP-a koja se održava u Portimau, gradu na jugu Portugala, a predstavnici domaćih medija nisu propustili priliku da ga pitaju o planovima za njegovu budućnost. Na direktno pitanje je li dobio službenu ponudu bilo kojeg kluba odgovorio je: "Nula vijesti o mojoj budućnosti. Nemam klub i slobodan sam, ali od ljeta želim ponovno raditi".

Potom je upitan odbacuje li mogućnost povratka u Portugal za svoj sljedeći klub, a Mourinho je odgovorio: "Zašto? Nikad ne reci nikad, pogotovo u nogometu. Moj život je nogomet, mogu trenirati bilo gdje, nemam problema s time".

Pročitajte više