TRANSFERI

Mourinho doveo prvu prinovu u Romu i pokrenuo domino-efekt

Foto: Christian Charisius/picture-alliance/dpa/AP Images/Guliver

JOSE MOURINHO doveo je prvu prinovu kao trener Rome. Za 11 milijuna eura od Wolverhamptona je kupio portugalskog reprezentativnoga golmana Ruija Patricija, javlja Fabrizio Romano.

Najpoznatiji europski novinar specijaliziran za transfere dodaje da su u posljednjih nekoliko sati domino-efektom dovršena još dva golmanska transfera.

Wolvesi su kao zamjenu za Portugalca doveli njegova pet godina mlađeg sunarodnjaka. Jose Sa (28) dolazi iz Olympiacosa za osam milijuna eura.

Grčki je velikan prodao Saa jer je već imao spremnu zamjenu te je potvrdio dolazak 32-godišnjeg Čeha Tomaša Vaclika iz Seville. On u Pirej stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao trogodišnji ugovor sa španjolskim klubom.

Nakon što je doveo golmana, očekuje se da će Mourinho nastaviti tražiti prinove u Premier ligi. Posljednje glasine povezuju ga s francuskim stoperom Kurtom Zoumom, kojeg je upravo on doveo u Chelsea 2014. godine. 

Zouma je većinom prošle sezone igrao vrlo dobro, ali je pred kraj izgubio mjesto u sastavu Thomasa Tuchela. Za njega je, pišu Englezi, zainteresiran i Everton, a spominje se cifra od 34 milijuna eura.

Pročitajte više