MOURINHO POBIJEDIO REAL I JUVENTUS Dogovorio transfer tinejdžera na desnom boku za 20 milijuna eura

Foto: Getty Images

PITANJE je sata kada će Porto i Manchester United potvrditi transfer Dioga Dalota, 19-godišnjeg desnog bočnog, s Dragãa na Old Trafford, pišu vodeći engleski i portugalski mediji.

Dalot za kojeg su ozbiljno zainteresirani Real, Juventus i Napoli, dogovorio je uvjete s Unitedom i čeka se samo da engleski viceprvak aktivira odštetnu klauzulu mladog Portugalca koja iznosi 20 milijuna eura.

Igrač koji je prošao sve mlade selekcije Portugala, ali nije na popisu za SP, prošle sezone sjajno je igrao u juniorskoj Ligi prvaka, nakon čega je promoviran u seniorsku momčad prvaka Portugala.

Iako je desni bočni ili veznjak, odlično se snašao kao zamjenski lijevi bek u seniorima. Na toj poziciji igrao je šest utakmica u prvenstvu, kao i na uzvratu osmine finala LP-a kod Liverpoola.

Dalota odlikuju brzina, vještina s loptom i velik doprinos napadu. Mourinho ga želi ispočetka kao zamjenu za 32-godišnjeg kapetana Antonija Valenciju, a zatim i kao njegovog nasljednika. S obzirom na to da United ovo ljeto napuštaju Darmian i Blind, Dalotu se otvara mogućnost za lijepu minutažu na oba boka. 

Unitedu je prva opcija za pojačanje na desnom bočnom bio Djibril Sidibe iz Monaca. Ali on je 25-godišnji reprezentativac Francuske i tražio bi daleko veću minutažu. Također, njegova cijena je osjetno viša od Dalotove i iznosi oko 50 milijuna eura. 

Osim Dalota, Mourinho želi prije SP-a riješiti transfere brazilskog veznjaka Freda, koji će igrati protiv Hrvatske u nedjelju na Anfieldu, te braniča Tobyja Alderweirelda.

Pročitajte više