LIGE PETICE

Mourinho se vraća u Premiership ovaj mjesec? Na klupi bi zamijenio velikog rivala

Foto: EPA-EFE

PRIJE samo dva dana Rafa Benitez dobio je otkaz u Evertonu zbog serije loših rezultata. U posljednjih 13 utakmica momčad španjolskog trenera upisala je samo jednu pobjedu pa je uprava kluba iz Liverpoola odlučila promijeniti trenera. U dosadašnjem dijelu sezone Everton je upisao pet pobjeda, četiri remija i čak deset poraza.

Iz engleskog velikana već ciljaju nekoliko novih opcija, a jedna je upravo spektakularna. Prema pisanju Sky Sporta, Evertonov vlasnik Farhad Moshiri odlučan je u namjeri da već u siječnju iz Rome dovede Josea Mourinha. Bio bi to veliki transfer za klub iz Liverpoola, veći nego gotovo bilo koji igrački.

Mourinho je u problemima s Romom

Portugalski stručnjak ne proživljava najbolje dane u Italiji. Nakon 22 kola drži tek sedmu poziciju, a za prvoplasiranim Interom zaostaje već 15 bodova. Mourinho je sjajno krenuo u sezonu, ali momčad u zadnjih mjesec dana izgleda i igra neprepoznatljivo.

Talijanski mediji u nekoliko navrata pisali su o tome da dio svlačionice nije zadovoljan trenerom, ali treba napomenuti kako Portugalac zasad ima veliku podršku navijača i uprave rimskog kluba. Također, smatraju kako je teško dovesti kvalitetno rješenje u ovom prijelaznom roku.

Nakon poraza od Bodo Glimta od čak 6:1 Mourinho je izjavio: "Nikada nisam bježao od činjenice da smo momčad s limitima. Imamo 13 igrača koji predstavljaju klub, a ostali su na drugoj razini. Ako ništa, pozitivno je što me više nitko neće pitati zašto stalno koristim iste igrače. Ovaj rezultat nas neće natjerati da iznosimo unutarnje probleme." Ta izjava nije se ni najmanje svidjela nekim igračima.

Everton našao privremenog trenera

Everton je u međuvremenu našao privremenog trenera. Bit će to legenda kluba Duncan Ferguson. 50-godišnji stručnjak je kao igrač za Everton upisao 273 nastupa i postigao 72 gola u osam sezona u Liverpoolu.

To će Fergusonu biti drugi boravak na klupi Evertona u istoj ulozi, tijekom 16 dana u prosincu 2019. vodio je Toffeese u četiri utakmice te upisao pobjedu i tri remija nakon otpuštanja Marca Silve, a prije dolaska Carla Ancelottija. Uz Mourinha kao moguće rješenje spominje se i Vitor Fereira, bivši trener Fenerbahčea i Porta.

Pročitajte više