Mourinhov miljenik konačno napušta Manchester United. Englezi otkrili kamo ide

Foto: EPA

MAROUANE FELLAINI napustit će Manchester United zbog poziva iz Kine. Belgijski reprezentativac danas je u Unitedov trening centar stigao s agentom kako bi dogovorio posljednje uvjete izlaznog transfera, a tamošnji novinari saznali su i ime kluba zainteresiranog za veznjaka.

To je Shandong Luneng Taishan, trećeplasirana momčad kineske Superlige prošle sezone koja se namjerava ozbiljno pojačati pred početak nove natjecateljske godine. Već imaju Talijana Graziana Pellea, a sada mu dovode i adekvatnu podršku.

Fellaini je za odlazak u Kinu, Solskjaer mu dao zeleno svjetlo

Otočki mediji pišu da Fellainija samo potpis dijeli od odlaska na Daleki istok. Isti izvori navode da ga u Kini čekaju i visoka primanja, oko 13 milijuna eura za trogodišnji ugovor. Crveni vragovi još ranije postavili su cijenu za veznjaka kojeg je obožavao Jose Mourinho, a ona iznosi oko 18 milijuna eura. No Englezi pišu da će United uprihoditi "tek" upola manju cifru od tražene.

Mourinho ga je obožavao i oživio mu karijeru

Fellaini je, navodno, ozbiljno zainteresiran za odlazak u Kinu, a dopuštenje je dobio i od trenera Olea Gunnara Solskjaera.

Podsjetimo, Fellaini je u United stigao nedugo po dolasku prvog nasljednika sir Alexa Fergusona, Davida Moyesa. Tada je na Old Trafford stigao za 30 milijuna eura. Dugo se mučio s pronalaskom prave forme, a onda je oživio karijeru dolaskom Josea Mourinha.

Dugo ga je Portugalac forsirao da potpiše novi, dvogodišnji ugovor, iako se neko vrijeme za njega interesirao Milan i još nekolicina premierligaša, ali se to na kraju nikada nije dogodilo. Fellaini je trenutno ozlijeđen i ne može konkurirati za Solskjaerov sastav.

Pitanje je koliko i bi kada su mu konkurencija imena poput Matića, Pogbe, Herrere i Freda.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više