Mousesports osvojio ESG Tour, ali sam turnir nije ispunio očekivanja

Screenshot: Twitch.tv

U vikendu prepunom CS:GO natjecanja, jedno od zanimljivijih trebao je biti prvi ESG Tour u luskuznom resortu na grčkom otoku Mikonosu. Iako ni tamo konkurencija nije bila top 10 najboljih timova svijeta. U finalu smo tako na iznenađenje mnogih gledali meč između Team Liquida i mousesportsa, dok su za treće mjesto igrali favorizirani SK Gaming i Virtus.pro. Ipak, zbog nekih drugih problema ESG Tour nije ispunio očekivanja.  

>>COUNTER-STRIKE NA GRČKOM OTOKU MIKONOSU Počinje ESG Tour
 
Nova esport priča PvPRO.com platforme proživjela je svoj debi na svjetskoj sceni. Osam timova okupilo se u luksuznom Destiny resortu na grčkom otoku Mikonosu. Na istoj lokaciji su spavali, živjeli i igrali čitavi vikend. 
 
Grupna faza u GSL formatu prošla je više-manje očekivano. Pomalo su razočarali nastupi Gambita i njemačkog tima BIG koji se nisu uspjeli kvalificirati u doigravanje. SK Gaming i Virtus.pro osvojili su prvo mjesto u skupini, dok su drugoplasirani završili mousesports i Team Liquid. 
 
Nakon takvog raspleta događaja svi su očekivali Virtus.pro i SK Gaming u finalu, međutim favoriti su izgubili svoje polufinalne mečeve te su na kraju igrali malo finale za treće mjesto, dok su ono pravo igrali mousesports i Team Liquid.
 
Iako je novčana nagrada za treće i četvrto mjesto jednaka, 24 tisuće eura, pobjednik osigurava nastup na idućem ESG Touru. Brazilski SK Gaming je nakon triju mapa uspio osigurati pobjedu nakon što su uvjerljivo izgubili samo na Cobblestoneu.  Virtus.pro se i dalje muči i četvrto mjesto na ovakvom turniru nije obećavajuće, a njihovi brojni fanovi željno iščekuju hoće li igrači promijeniti uloge u timu ili pak sastav ekipe. 
 
SK Gaming nažalost više ne izgleda kao najbolji tim na svijetu, a jedan od glavnih razloga je i to što Marcelo "coldzera" David više ne pruža partije kao u posljednje vrijeme. Donedavno najbolji igrač svijeta jednostavno nije na razini na početku nove CS:GO sezone. 
 
U finalu smo imali priliku gledati svih pet mapa, a pobjedu je na kraju odnio mousesports. Od svih pet mapa jedno je Mirage bio izjednačen dok su na ostalima uvjerljivo pobjeđivali timovi koji su ih odabrali. Serija do tri pobjede nije više toliko uobičajena u CS:GO esportu, a sada smo imali priliku vidjeti i zašto. Zadnja i odlučujuća mapa bila je Nuke, a na njoj je mousesports slavio s uvjerljivih 16:4. 
 
 

 
Za igrača turnira proglašen je Čeh Tomáš "oskar" Šťastný, koji inače slovi za jednog od ponajboljih online igrača što je i pokazao na prvom ESG Touru. Njegov AWP bio je jedan od glavnih razloga zašto je mousesports osvojio čitavi turnir i 120 tisuća eura. 
 
ESG Tour je na kraju igračima, komentatorima i čitavom osoblju očigledno bio odlično iskustvo, ali za gledatelje nažalost nije. Turnir vrijedan 200 tisuća eura gotovo je neprimjetno prošao na Twitch.tvu, a produkcija je bila nemjerljivo lošija nego ona konkurencije. Ulogu u tome je naravno igrao i taj raštrkani CS:GO vikend, ali to nije opravdanje za tako lošu realizaciju projekta. 
 
 

 
Čak i kada na stranu stavimo subjektivno mišljenje o tome samom izgledu prijenosa. overlayu i načinu predstavljanja informacija gledateljima, s tehničke strane je bio velik broj problema, a i sami mečevi su često kasnili. Ako je zaista srpski Efrag bio zadužen za prijenos mečeva i produkciju, ovoga puta nisu položili. 
Ipak, radi se o novom projektu te se nadamo da će već idući biti na višoj razini. ESG Tour svakako donosi zanimljiv koncept u esport, a sigurni smo da će igrači uživati i na idućoj luksuznoj destinaciji.
 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više