Mravince drhte: Dinamo na kultnoj Glavici, u malo misto može se samo s ulaznicom

Dinamov autobus "od pola milijuna eura" uz ogradu legendarnog stadiona Sloge Foto: Facebook

DVIJE velike fešte od 15.30 sati donosi 1/16 finala kupa: u Vrapče dolazi Hajduk, a u Mravince, predgrađe Splita, kod Sloge stiže Dinamo. 

Četvrtoligaši miljenici zagrebačkog kvarta i malog mista na samom rubu Splita dobili su protivnike iz snova. Otkako ih je ždrijeb spojio s dva najveća kluba u državi, lokalne zajednice u koje su duboko ukorijenjena ova dva omiljena niželigaša, žive za spektakle s Dinamom i Hajdukom.

Ali, pri tome nikako ne žele da euforiju i feštu pokvare neredi, mržnja i netrepeljivost. Evo što Sloga poručuje svojim navijačima:

"Dragi Slogaši, prijatelji, navijači, simpatizeri Kluba, ne zaboravite da u srijedu, 26.9. 2018. imamo izuzetnu priliku i obvezu da na dostojan, športski, domaćinski, slogaški i mravinski način ugostimo naše protivnike, GNK Dinamo Zagreb. Također, naglašavamo da želimo da se svi na našoj Glavici osjećaju ugodno i sigurno. Ne želimo da nam športsku atmosferu bilo tko naruši, a za to nam je potrebna podrška i pomoć svih gledatelja. Zato molimo da na utakmicu i u naše mjesto ne dolaze oni koji možda tako ne razmišljaju i koji bi možda htjeli pokvariti ovu feštu nogometa. Bilo kakvo nečasno ili nešportsko ponašanje bacit će trajnu ljagu samo na naš Klub i na naše Mravince, te tako prekršiti zavjete naših pradjedova, djedova i očeva, kao i svih nas samih u Klubu i oko Kluba.

Svi mi u Klubu dajemo od sebe, kako bismo stvorili što bolje uvjete za sve uzraste natjecatelja, kako bi što bolje igrali nogomet i s ponosom i ljubavlju nosili časni Slogin grb. Svi se mi u Klubu bavimo isključivo jednom i jedinom zadaćom, a to je NOGOMET. Zato u srijedu podržimo naše igrače i naš Klub isključivo na športski način i svi skupa uživajmo u prazniku nogometa!"

Ovom proglasu kluba s kultne Glavice, na kojoj je od jučer parkiran Dinamov autobus "od pola milijuna eura" i na kojoj je Dinamo jučer imao čast trenirati, nema se što dodati.

U Mravincima inače vlada opsadno stanje povodom najvećeg spektakla u 93 godine postojanja kluba. Ulaznica za utakmicu dakako više nema. Za ovu utakmicu podignute su tri nove tribine, ali i duplo veći kapacitet od 1500 mjesta, koliko ih trenutno ima, bio bi premalo za sve zainteresirane. Policija na ulazu u mjesto regulira promet tako da je ulazak u Mravince dozvoljen samo mještanima i gledateljima koji imaju kupljenu ulaznicu. Svi gledatelji moraju imati osobnu iskaznicu, jer će se po broju ulaznice i osobnoj iskaznici provjeravati njihov identitet. Na stadion je potrebno doći već u 14:30 h, radi sigurnosnih mjera prilikom ulaska. 

Koliko su Sloga i Mravince isprepleteni govori i to što klub za ovaj šou nije ulaznice prodavao, nego ih je dijelio igračima, članovima kluba i pretplatnicima. Da, iako je Sloga županijski ligaš (i to vodeći, zajedno s Omladincem), poput velikih klubova ima mnogobrojne navijače koji kupuju godišnju ulaznicu. 

Slogu vodi Siniša Jalić, legendarni trener Hajdukove omladinske škole. Osim što je odgojio niz igrača Bilih, bio je asistent Kataliniću, Ćiri Blaževiću i Baki Sliškoviću. Pred najveću utakmicu samostalne trenerske karijere je miran:

"Nemam što motivirati igrače za utakmicu njihovog života. Igrat ćemo kao što i uvijek igramo, 4-2-3-1. Čvrsto u bloku, a naprijed ako uspijemo nešto napraviti."

Dinamo odlazak u Mravince nipošto ne shvaća kao izlet, nego kao najozbiljniju generalku za derbi s Hajdukom desetak kilometara dalje u subotu. To dokazuje i time što je na put otišao dan ranije avionom i odmah po slijetanju treningom na Glavici. 

"Idemo maksimalno ozbiljno na Slogu, čitao sam da ćemo igrati juniorima, kadetima ili pionirima, to su gluposti. Ozbiljno dočekujemo ovaj dvoboj, idemo po siguran prolaz. U Kupu ćemo igrati s najboljom momčadi, odmarat ćemo tek one koji su pod opterećenjem zbog više utakmica ili imaju lakše ozljede. Tako da nema Šunjića, Gojaka, Dilavera i Hajrovića." 

Očekivani sastavi za utakmicu 1/16 finala Kupa, Sloga - Dinamo:

SLOGA

Vladović; Juričić, Gusić, Borozan, Caktaš - Barać, Andabak - Boko, Kardum, Katić - Marović-

DINAMO

Zagorac; Stojanović, Theopile-Catherine, Rrahmani, Musa - Ademi, Kadzior - Olmo, Petković, Oršić - Budimir.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.