Mujdža u Freiburgu za pola milijuna, Vojnović u Slavenu za 50 tisuća eura

HRVATSKI prvoligaši, i novi i stari, rano su počeli sa slaganjem momčadi za sljedeću sezonu. I prije samog početka ljetnog prijelaznog roka neki su klubovi osigurali potrebna pojačanja.

Nakon Mate Jajala, još se jedan igrač iz HNL-a otisnuo u klub iz Liga petice. Zagrebov Mensur Mujdža prešao je u redove Freiburga, povratnika u Bundesligu, za 500 tisuća eura.

"Mensur Mujdža je pojačanje za našu momčad na desnoj strani obrane, ali može igrati i ofenzivniju ulogu u veznom redu", izjavio je sportski direktor Freiburga Dirk Dufner.

Nakon sezone u Croatiji iz Sesveta, talentirani 23-godišnji napadač Aljoša Vojnović prešao je u Slaven Belupo za 50 000 eura. Za posljednjeplasirani klub HNL-a zabio je 5 golova, a u Koprivnicu stiže kao zamjena za Dinu Kresingera koji je napustio klub. Vojnović je potpisao na tri godine. "Farmaceuti" će i ove sezone igrati europske utakmice. Dovođenjem mađarskog reprezentativca Csizmadije i sada Vojnovića, očito je da su spremni u Europi napraviti iskorak.

Novopečeni prvoligaš Karlovac pojačao je svoje redove dugogodišnjim igračem Segeste Željkom Kovačevićem koji je prošlog ljeta najavljivan kao pojačanje Hajduka. Hrvoje Sunara, bivši vratar Hajduka i Maccabi Tel Aviva, stigao je iz Slavonca, a bivši "zagrebaš" Ivan Lajtman stigao je iz Istre 1961. Dugogodišnji igrač Varteksa Enes Novinić doveden je bez odštete, a sa svojih 24 godine i 100 nastupa u HNL-u trebao bi predstavljati veliko pojačanje u napadu Karlovca.

Zagrebačka Lokomotiva također je odlučno krenula sa slaganjem momčadi za premijernu sezonu u HNL-u. Ofenzivni veznjak Nino Bule, koji je ove sezone zabio 6 golova u HNL-u za zaprešički Inter, stigao je na Kajzericu i sigurno će biti pravo pojačanje za klub koji većinom ovisi o mladim igračima koji su na posudbi iz Dinama. Mladi dinamovci Pivarić i Antolić već su napustili klub. Stigao je i 21-godišnji napadač Marko Šimić iz ruskog Khimkija gdje je otišao iz Kranjčevićeve prije 2 godine. U Rusiji je odigrao ukupno pola sata u službenim utakmicama.

Ninoslav Parmaković, lijevi obrambeni 26-godišnjak, napustio je Zadar nakon isteka ugovora i vratio se u matični klub Cibaliju iz koje je otišao 2003. godine. Ugovor je istekao i Županu, Baturu i Šaranoviću, a nova odredišta nisu poznata.

I.G.
Foto: Nenad Dugi (Cropix)

Pročitajte više