barcelona

Mundo Deportivo: Barcina legenda je sve dogovorila. Sljedećeg tjedna preuzima klub

Foto: Guliver Image

BARCELONA je sinoć nakon poraza od Rayo Vallecana 1:0 smijenila Ronalda Koemana.

Momčad će do imenovanja novoga glavnog trenera voditi trener B momčadi Sergi Barjuan, a već sljedećeg tjedna trebao bi je preuzeti novi stručnjak. Mundo Deportivo piše da će to biti legendarni Barcin veznjak Xavi koji trenutačno vodi katarski Al Sadd.

Fantastični rezultati u Kataru

Xavi je od 2019. godine trener toga kluba, a u zadnje dvije sezone bilježi nevjerojatne rezultate. Prošle sezone osvojio je naslov prvaka bez poraza, a ove nakon sedam utakmica ima sedam pobjeda uz nestvarnu gol-razliku 29:10. Njegova momčad gazi sve pred sobom, ali Xavija će na klupi imati još jako kratko.

"Xavi se danas sastao s čelnicima Al Sadda s kojim ima ugovor do ljeta 2023. godine. Šefovi su mu obećali da mu neće raditi probleme oko odlaska, ali su postavili samo jedan uvjet. Zamolili su ga da vodi momčad još dvije utakmice nakon kojih dolazi dvomjesečna pauza i u kojoj bi vlasnici kluba imali dovoljno vremena da mu nađu zamjenu. Xavi je na to pristao. Vodit će momčad u subotu i sljedeće srijede i onda dolazi u Barcelonu", piše Mundo Deportivo i nastavlja:

"Barca je željela da Xavi vodi momčad već u utorak u Kijevu na utakmici Lige prvaka protiv Dinama, ali morat će još malo pričekati. Al Sadd još samo čeka formalni dopis Barcelone o interesu za njihova trenera. Katarski klub neće tražiti nikakvu odštetu jer mu ona nije potrebna, ali će tražiti od Barcelone da u ugovor stavi obvezu odigravanja prijateljske utakmice u Dohi. Barca će na to pristati i onda više nema nikakvih prepreka za Xavijev povratak na Camp Nou."

Nudio se Barci, ali ona je odabrala Koemana

Xavi je za Barcelonu igrao od 1997. do 2015. godine te je osvojio osam naslova prvaka, tri Kupa kralja, četiri Lige prvaka, dva Uefina superkupa te dva klupska SP-a. Potom je četiri godine igrao u Al Saddu s kojim je bio prvak 2019. godine te osvojio još nekoliko trofeja, a taj klub mu je omogućio početak trenerske karijere.

U dvije godine na klupi Al Sadda uz spomenuti naslov prvaka osvojio je još šest trofeja. Xavi je od početka trenerske karijere stalno bio kandidat za klupu Barcelone, ali bi se šefovi toga kluba uvijek odlučili za nekog iskusnijeg. Ovog ljeta rekao je da je spreman postati trener Barcelone, no klub je nakon otkaza Quiqueu Setienu odabrao Ronalda Koemana što se pokazalo lošim potezom.

Pročitajte više