SP u rukometu

Musa: Katar je pokazatelj kako trebamo igrati u nastavku prvenstva

Foto: HRS

HRVATSKI rukometaši su u posljednjem kolu prve faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu svladali Katar rezultatom 26:24.

Pogledajte kako su utakmicu Hrvatske u Indexovom studiju komentirali Božidar Jović i Valter Matošević:

Izabranici Line Červara su cijeli susret bili u prednosti, ali ni u jednom trenutku se nisu uspjeli odlijepiti na osjetniju razliku. Ipak, obrana je bila na razini te je nakon 20 primljenih golova protiv Angole, Katar ostavila na respektabilna 24.

Pobjeda je jako važna zbog samopouzdanja u nastavku natjecanja

"Dobro smo se pripremili na momčad Katara. Stajali smo dosta agresivnije u obrani i pomogli smo našim golmanima. U napadu smo bili strpljivi i izgradili smo dosta 100-postotnih šansi. Ovo je bila jedna odlična utakmica za nas i dobar pokazatelj kako trebamo igrati u nastavku prvenstva. Jako nam je važna pobjeda i zbog samopouzdanja", rekao je pivot i obrambeni specijalist Željko Musa za RTL televiziju.

Već u četvrtak Hrvatska igra protiv Bahreina nakon što će u srijedu doputovati u Kairo iz Aleksandrije.

Protiv Bahreina treba nastaviti istim ritmom kao protiv Katara

"Sad se okrećemo drugom krugu u kojem nam je bilo jako važno prenijeti ta tri boda zbog jednog izgubljenog boda protiv Japana, ali evo, dobro je. Na dobrom smo putu, moramo ovako nastaviti, ne smijemo stati i moramo igrati borbeno od prve do zadnje sekunde", objasnio je igrač njemačkog Magdeburga i zaključio s nekoliko riječi o Kataru.

"Protivnik je bio najteži do sada. Kako bi rekao (Marino) Marić, oni guslaju u napadu i čekaju dok ne pronađu rupu u obrani, ali mi smo bili koncentrirani, gusti, pokretljivi i agresivni. Htjeli smo pobijediti i na kraju smo u tome uspjeli i moramo biti zadovoljni. Treba se regenerirati, pripremiti za sljedećeg protivnika i nastaviti istim ritmom dalje", kazao je Musa.

Osim protiv Bahreina, Hrvatska će u drugom krugu igrati protiv Argentine i Danske.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više