Musa na odlasku iz Benfice? Evo što o tome kaže njegov trener

Foto: EPA

TRENER Benfice Roger Schmidt rekao je da će napadaču Petru Musi (25) dati veću priliku u nadolazećim tjednima, čime je odbacio medijska nagađanja o prelasku hrvatskog nogometaša u Bolognu ili Genovu tijekom siječnja. Schmidt je dosad prednost na terenu davao Arthuru Cabralu (25), a prije dva tjedna je iz brazilskog Santosa doveo i Marcosa Leonarda (20).

"Musa nije dobio mnogo minuta na terenu jer moram donositi odluke koga staviti u vrh napada", rekao je Schmidt u četvrtak na konferenciji za medije. "Ali do svibnja je ostalo još puno utakmica", dodao je trener portugalskog kluba.

"Musa nam je važan, nadam se da ću mu moći dati više minuta idućih tjedana"

Musa je posljednji prvenstveni susret s Rio Aveom odgledao s klupe za pričuve, a četiri dana ranije odigrao je svega minutu u kupu protiv Brage. Prije toga je u prvenstvenim pobjedama nad Famalicaom i Aroucom zabio po pogodak tijekom 20 i 18 minuta provedenih na travnjaku.

"On nam je važan pa se nadam da ću mu moći dati više minuta idućih tjedana", izjavio je Schmidt uoči domaće prvenstvene utakmice s Boavistom. Benfici se prije 20 dana ozlijedio danski napadač Casper Tengstedt (20).

Musa je zabio šest golova u sezoni

Drugoplasirana Benfica u portugalskom prvenstvu zaostaje četiri boda za vodećim gradskim rivalom Sportingom, ali uz utakmicu manje.

Musa je za lisabonsku momčad ove sezone igrao u 23 utakmice i proveo na travnjaku 818 minuta. Pritom je zabio šest golova, a dvaput je asistirao za pogodak. Ugovor s Benficom istječe mu 30. lipnja 2027.

Pročitajte više