"Musa, Turčine, napuši se kurčine" urlali idioti iz Tornada i izazvali prekid polufinala Kupa, Cedevita u finalu

Foto: ŠibenikIn

POLUFINALNU utakmicu Kupa Krešimira Ćosića između Cedevite i Zadra (92:75) koja se igrala u Šibeniku prekinuli su navijača Zadra u 33. minuti jer su sramotnim vrijeđanjem Džanana Muse, igrača Cedevite, pokvarili košarkaški spektakl na Baldekinu.
 
Idioti koji sebe zovu navijačima već su u prvom poluvremenu gnjusnim skandiranjem vrijeđali mladog bh košarkaša, a tada je sudac Srđan Dožai zaprijetio da će prekinuti utakmicu.
 

Međutim, sedam minuta prije kraja, kod vodstva Cedevite 78:67, kad je Tornado ponovno krenuo sa skandiranjem: ''Musa Turčine, napuši se kurčine'', utakmica je prekinuta i nastavljena je tek kad je policija ispraznila dio tribine na kojem su se nalazili navijači Tornada. 
 
 
Inače, večeras nije prvi put da zadarski navijači vrijeđaju bh reprezentativca, isto su mu vikali i na prošlom susretu između Zadra i Cedevite u ABA ligi.
 
Nakon što je pripadnike Tornada policija ispratila s tribine, susret je nastavljen.
 
Početkom nastavka odlično je reagirao centar Cedevite Miro Bilan koji je vrlo brzo ubacio 10 poena i odveo svoju momčad do vodstva 61:51.
 
Bilan je utakmicu završio s 28 koševa i 8 skokova, James je dodao 19, dok su kod Zadra najučinkovitiji bili Jakov Vladović s 14 ubačaja i 7 asistencija i Maj Kovačević s 13 poena.
 
Cedevita će tako šesti put zaredom zaigrati u finalu Kupa, dosad je osvojila četiri naslova, od toga posljednja tri zaredom, a posljednja dva puta u finalu su svladali upravo Zadar.
 
 
 

Pročitajte više