Musk rekao da će pickleball zgaziti tenis, stigao žestok odgovor legende

Foto: EPA

ELON MUSK, najbogatiji čovjek na svijetu, prokomentirao je na Twitteru objavu jednog svog bivšeg zaposlenika koji je ustvrdio da je pickleball "najveća štetočina u povijesti sporta", a onda poručio igračima: "Gadovi, prestanite zauzimati teniske terene."

Pickleball je sport nalik tenisu, no igra se manjim reketima i posebnom plastičnom lopticom na nešto manjem terenu. Tehnički je manje zahtjevan od tenisa, a time i primamljiv rekreativcima. Postoje i oni koje ljuti, poput nekih bivših tenisača, ali i bivšeg zaposlenika Tesle Farzada Mesbahia.

Musk: Zgazit će tenis

Na njegov tvit nadovezao se Musk, izvršni direktor Tesle, SpaceX-a i vlasnik Twittera, koji je ustvrdio da će pickleball "vjerojatno uništiti tenis". To je, pak, natjeralo na reakciju Andyja Roddicka. Nekoć najbolji tenisač svijeta odgovorio je Musku da je pickleball zanimljiv za igru, ali da neće kod publike nikad imati popularnost kakvu uživa tenis.

"I nikad ga neće zgaziti. Zabavno ga je igrati, ali što se gledanja tiče, ne može se usporediti. I ping pong je zabavan. Ali radije bih da me udaraju u jaja nego ga gledao na TV-u", dodao je osvajač US Opena iz 2003. i trostruki finalist Wimbledona.

Pročitajte više