Musliman se glupo šalio hvaleći Ratka Mladića, odmah potjeran iz srpskog kluba

BELMIN HALILOVIĆ, 23-godišnji obrambeni nogometaš iz BiH, prije četiri dana je potpisao ugovor s klubom iz Republike Srpske Alfa Modričom, ali je danas taj klub iz BiH raskinuo ugovor zbog poruke u kojoj je igrač veličao ratnog zločinca Ratka Mladića. Ta je poruka 11. lipnja počela kružiti društvenim mrežama.

Naime, internetom se raširio screenshot njegove poruke na Facebooku u kojoj u majici s motivima Republike Srpske poručuje "živio Ratko Mladić".

Halilović, inače Musliman, ekspresno se obrisao s društvenih mreža, a danas se oglasila i Alfa Modriča s priopćenjem da je Halilović otkaz nakon samo četiri dana dobio zbog nanošenja štete ugledu kluba.

"Zbog kršenja klupske discipline i nanošenja štete ugledu kluba, klub je odlučio raskinuti ugovor s ovosezonskim pojačanjem Belminom Halilovićem. Klub se ograđuje od takvih i sličnih stvari, te od svojih članova zahtjeva da se isključivo koncentriraju na sport i profesionalne obaveze koje nogomet nosi", stoji u priopćenju Alfa Modriče.

U redakciju portala Klix.ba, koji je prvi objavio priču, javio se Halilović i uz ispriku ponudio svoju verziju događaja.

"Kriv sam i ispričavam se svima koje sam uvrijedio ovom neslanom šalom. Ružno je to što sam napravio, ali nisam nikada imao mrlju u svojoj karijeri. Ne mogu vjerovati što mi se događa", rekao je Halilović pa je nastavio:

"Prijatelj me izdao za pare. Uvijek smo se šalili, on je, recimo, kao Srbin pjevao pjesmu Halida Bešlića 'Sarajevo, grade moj', ali ako je on meni uništio život, ja ne želim njemu. Što se konkretno ovoga tiče, to je bila interna šala. On je meni poslao nešto vezano za Nasera Orića i u nastavku zezancije sam ja njemu poslao ovo za Ratka Mladića.''

Halilović je svjestan svoje pogreške, no ne želi da njegova obitelj ispašta zbog toga.

"Ne može me nitko oprati. Ja sam svoj život uništio, obilježen sam za čitav život, ali strah me za moju obitelj. Strepim zbog svojih roditelja. Moja obitelj nije kriva za to što sam ja uradio. Sarkazam je bio u pitanju, neslana šala i sad se ne smijem vratiti u Sarajevo. No najvažnija mi je sigurnost obitelji. Ispričavam se svima, nisam imao namjeru uvrijediti", poručio je Belmin Halilović.

Pročitajte više