"MUŽ MI JE U BEOGRAD IŠAO TURISTIČKI" Supruga uhićenog Splićanina za Index

Foto: Đorđe Kojadinović / Reuters

INDEX je razgovarao sa suprugom jednog od šest Splićana koji su se tukli u žestokom okršaju dvije frakcije Grobara na stadionu Partizana.

Prema posljednjim informacijama iz Beograda, petorica od njih: Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug i Damir Tovarović, nalaze u policijskoj postaji i čekaju privođenje na ispitivanje u tužilaštvo. Šesti, Ante Firić, i dalje je u bolnici. U bolnici je bio i suprug naše sugovornice Mije Tovarović, no pobjegao je. Nije, međutim, dugo bio na slobodi.

"Mojem suprugu slomljena je gornja vilica i ima nagnječenje mozga. Pobjegao je iz bolnice, no uhvatili su ga specijalci kada je došao u hotel. Svi se sada osim Firića nalaze u policiji. Određeno im je zadržavanje od 48 sati, a popodne bi ih trebali izvesti pred tužitelja na ispitivanje. To bi trebalo biti oko 18 sati. Terete ih za organizirano izazivanje nereda na stadionu, ove sve stvari koje pišu srpski mediji, da su u hotelskoj sobi pronašli oružje i drogu, potpuno su neprovjerene", kazala nam je supruga jednog od Splićana koji su sudjelovali u tučnjavi na stadionu Partizana.

Kaže da su Splićani u Beograd išli turistički i demantira pisanje srpskih medija da im je plaćeno po deset tisuća eura da izazovu incident.

Pročitajte više