Na čemu to rade otac Metal Gear Solida i zvijezda The Walking Deada? Izgleda bolesno dobro

Screenshot: YouTube

HIDEO Kojima zna napraviti dobru igru. Dovoljno je reći da je on otac Metal Gear Solida i ništa drugo zaista nije potrebno  naglasiti. Ali Hideo Kojima zna i kako na laganoj vatri držati milijune fanova diljem svijeta koji čekaju njegov novi naslov.

>>Novi Age of Empires zasluga je Bill Gatesa i nepoznatog Reddit junaka, a ovo je priča o tome

>>Kako smo odrastali s PES-om i FIFA-om: Pogledajte razvoj legendarnih igara kroz godine


Death Stranding je njegovo ime, ali nažalost ne znamo puno više detalja o igri. Kojima informacije daje na kapaljku. Igra je predstavljena prošle godine na sajmu E3, a krajem godine objavljen je i trailer koji je sve drugo, a samo nije jasan. Početkom ove godine Kojima, kojemu je ovo potpuno samostalni projekt s novim studijom, rekao je kako je riječ o "zaista novoj ideji" koja će biti "odlična za tržište".

"Naravno, nakon što sam napustio bivšeg poslodavca i osnovao novu kompaniju, prva se postavilo pitanje što bismo trebali raditi. Naravno, morali smo nešto osmisliti, ali ja sam imao toliko ideja odjednom. Svaki dan mi je napamet padala nova ideja i one su se preklapale. Nekoliko ih je bilo u prvom planu, a na kraju sam se odlučio za igru koja će biti odlična za tržište, za onu za koju imam najviše entuzijazma. To je bio Death Stranding. Nije to bila ideja koja mi se dugo motala po glavi, nego je riječ o sasvim novoj ideji", rekao je Kojima početkom ove godine koji dobro pazi da ne kaže mnogo toga o igri.

Nitko nema pojma o čemu se radi


Igra je, kako je najavio Kojima, povezana sa stvarnim i svakodnevnim događanjima u svijetu. Kako? Pojma nemamo, a teaseri još više zbunjuju.

Kojima priznaje da je nakon razlaza s Konamijem razmišljao o tome da se uhvati snimanja filmova ili pisanja knjiga. Srećom po nas, odustao je od te ideje.

"Stvarat ću igre dok ne umrem", rekao je Kojima početkom ove godine.

Igra je, shvatili ste već, obavijena velom tajne. Mnogi su se nadali da će biti predstavljena na ovogodišnjem E3, ali Kojima je to u zadnji čas opovrgnuo. Izdao je kraći teaser iz kojeg, baš kao iz ranijeg trailera, opet ništa nije bilo jasno.

Ono što se zna je to da se u igri kao likovi pojavljuju poznate svjetske zvijezde. Glavni likovi bit će osmišljeni prema glumcima Normanu Reedusu, Darylu iz ultrapopularnog The Walking Deada i Madsu Mikkelsenu, poznatom danskom glumcu. U igri će se pojaviti i poznati redatelj Guillermo Del Toro.

U teaseru s kraja prošle godine prikazan je baš Guillermo Del Toro koji nosi bedž na kojem je karta SAD-a. Brojni korisnici Reddita tjednima su analizirali taj bedž kako bi došli do nekih zaključaka o radnji igre. Neuspješno.

Najbolje je to da dostupne teasere pogledate sami i probate zaključiti o čemu bi se moglo raditi u igri. Vjerojatno nećete uspjeti, ali jasno je da Kojima radi na nečemu što je vrijedno čekanja.

Osim čekanja zapravo i nemamo druge opcije. Igra bi trebala izaći tek 2019. godine, a najavljena je kao ekskluziva za PS4. No već se šuška da bi nedugo po izlasku trebala biti dostupna i za PC.

 

 

Pročitajte više