Na Hampdenu Pranjić umjesto Šimića!

NAKON večerašnjeg treninga, Slaven Bilić otkrio je početnu postavu koja će se suprotstaviti izabranicima Georga Burleyja. Iz početnih jedanaest ispao je Dario Šimić, Josip Šimunić će igrati stopera, dok će Danijel Pranjić započeti na lijevom boku.

U napadu če, očekivano, započeti bundesligaški tandem Ivica Olić - Mladen Petrić.

"Olić i Petrić su već igrali zajedno i dobro se poznaju, tako da očekujem da će i sutra dobro surađivati u napadu. Što se Pranjića tiče, on igra u dobroj formi i zaslužuje mjesto u početnih jedanaest. Razgovarao sam s njim u Nizozemskoj i on savršeno zna što od njega očekujem."

Sastav za Škotsku: Pletikosa - Ćorluka - R. Kovač - Šimunić - Pranjić - Srna - N. Kovač - Modrić - Kranjčar - Petrić - Olić.

"Bez obzira na veliki peh koji imaju Škoti kojima nedostaje sedam važnih igrača, očekujem odličnu utakmicu u kojoj ćemo i Škoti i mi igrati na pobjedu", rekao je Bilić.

Nemamo pravo na eksperimente

"Nemamo pravo na neke velike eksperimente, jer nam je ovo posljednja utakmica uoči priprema za EP. No stoji činjenica da smo prisiljeni isprobati neke nove varijante. Utakmicu će započeti naša najjača postava u ovom trenutku." - istaknuo je izbornik, još jednom podsjećajući na važnost rezultata na ovoj utakmici. Čak i protiv B škotske momčadi.

D.R.,F.V.
Foto: AFP

Pročitajte više