MEĐUNARODNI NOGOMET

Na Istoku zazivaju Prosinečkog. On se javio i spreman je na novi izazov

Foto: EPA

NEUSPJEH na klupi reprezentacije BiH neće se, kako sada stvari stoje, odraziti na trenersku karijeru Roberta Prosinečkog. Već je tražen i to na jako dobro plaćenom poslu.

Posljednjih tjedana Prosinečki se uveliko spominje kao jedan od kandidata za klupu Crvene zvezde, a rado bi ga vratili i Azerbejdžanci gdje je tijekom prvog mandata od 2014. do 2017. ostavio vrlo dobar dojam.

"U eri Prosinečkog igrali smo vrlo dobro. Tko god na kraju bude izbornik, na igračima je da se trude i bore za momčad, a Savez je taj koji će odlučiti. Naravno, volio bih da se Robert vrati", izjavio je azerbejdžanski reprezentativac Mahir Emreli.

Podsjetimo, Prosinečki je skoro dvije godine vodio BiH, ali ne baš najbolji rezultati u kvalifikacijama za Euro 2020. doveli su do toga da mu se N/FSBiH prije od očekivanog zahvali na suradnji.

Sada je bez posla, a medijima u Azerbajdžanu je otkrio da ne isključuje mogućnost povratka.

"Sve je moguće, vidjet ćemo. Azerbejdžan ima sve uvjete za postizanje još većih rezultata", poručio je Prosinečki koji bi, u slučaju da prihvati ponudu, na klupi zamijenio također hrvatskog trenera, Nikolu Jurčevića.

 

Pročitajte više