Na jednom od najljepših stadiona u regiji ne mogu se igrati Liga prvaka i Europa liga

Foto: Screenshot (YouTube)

TSC iz Bačke Topole igrat će u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Srpski doprvak prošle sezone je senzacionalno završio iza prvaka Crvene zvezde te tako izborio dobru poziciju u Europi. Naime, ako bude poražen na startu kvalifikacija u Ligi prvaka, otići će u skupine Europa lige. 

Premali kapacitet

Ako se TSC plasira u grupnu fazu Lige prvaka ili Europa lige, imat će problem oko domaćih utakmica. TSC ima jedan od najljepših stadiona u regiji, no njegov kapacitet ne zadovoljava UEFA-ine gabarite. Moderni stadion u Bačkoj Topoli prima 4500 gledatelja, a to predstavlja prepreku. TSC će na svom stadionu moći igrati utakmice Konferencijske lige, ako završi u tom natjecanju. U ostalim slučajevima TSC će morati igrati u Beogradu.

UEFA je oduševljena stadionom, ali...

"Šteta je što stadion u Bačkoj Topoli, koji je oduševio predstavnike UEFA-e, nema veći kapacitet. Samo zbog toga se ondje ne može igrati skupina Lige Europe, u kojoj se TSC može naći. Možda će biti i u Ligi prvaka."

"Konferencijska liga se može igrati na stadionu kapaciteta 4500. Minimalni broj sjedišta za dva bolja natjecanja je 8000", rekao je Jovan Šurbatović, generalni tajnik srpskog nogometnog saveza. TSC će vrlo vjerojatno svoje europske utakmice igrati na stadionu Partizana.

Pročitajte više