Na otoku Ižu i ove godine organiziraju skijašku utrku

Foto: Iška kraljica

MJESNI odbor Velog Iža, mjesta na otoku Ižu u zadarskom arhipelagu, i ove godine 22. prosinca sprema spektakularnu skijašku utrku.

Otok, koji je do prošle godine bio uglavnom najpoznatiji kao pojam u križaljkama "Hrvatski otok s dva slova", postao je hit nakon što su Ižani uoči prošlog Božića u uskoj uličici organizirali - skijanje. Snijeg je za tu priliku zahvaljujući velikom entuzijazmu organizatora dopremljen kamionima iz Like.

Na Ižu se okupilo više od 1000 ljudi, a skijanje je, naravno, bilo samo razlog za vrhunsku zabavu. Postavljene su i adventske kućice, svirala je i glazba, a sudjelovali su natjecatelji iz Slovenije, Italije pa čak i Švedske.

"Utrka će se održati i ove godine. Snijeg ćemo nekako nabaviti, a spremili smo puno bogatiji program nego prošle zime. Opet su nam se najavili Slovenci, Talijani, Austrijanci i brojni drugi strani i domaći gosti. Na stazi očekujemo najmanje 100 natjecatelja", rekao nam je organizator Siniša Kulišić.

Jedino pravilo na Iškoj kraljici je da pravila nema, a sudjelovanje je besplatno. Niz stazu dugu nešto manje od stotinjak metara možete se spustiti skijama, snowboardom, na vreći, sanjkama pa čak i gumenom čamcu, kao neki prošlogodišnji natjecatelji. Za ludu zabavu pobrinut će se Songkillersi i Čubi, a na Iž možete doći redovnom brodskom linijom i izvanrednom katamaranskom koja će voziti cijeli dan.

Pročitajte više