Na ovom terenu je zamalo umro. Dvije godine kasnije tamo je izveo potez karijere

Screenshot: SportKlub

CHRISTIAN ERIKSEN (31), jedan od najboljih danskih nogometaša u povijesti, na utakmici kvalifikacija za Euro protiv San Marina na Parkenu u Kopenhagenu namjestio je čak tri gola za pobjedu 4:0 njegove reprezentacije. 

Eriksen je tako Danskoj donio važan trijumf u najneizvjesnijoj kvalifikacijskoj skupini. Naime, na pola puta borbe za EP, čak se četiri od šest reprezentacija u grupi bore za prva dva mjesta, koja izravno vode u Njemačku iduće godine. Eriksen je dakle u 12. nastupu za Dansku došao do 32. asistencije, a prva na ovoj utakmici je spektakularna. Na rubu kaznenog prostora okružen petoricom, polovice suparničke momčadi riješio se velemajstorskim potezom. Odigrao je petom i tako u velikoj gužvi našao prazan prostor za Jakoba Maehlea.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GENIJALNU ERIKSENOVU ASISTENCIJU

Ovako poslužen on je ostao sam pred golmanom i lako zabio. Eriksen je oduševio publiku na Parkenu, stadionu na kojem je prije dva ljeta zamalo umro. Tada se tijekom utakmice s Finskom na Euru srušio zbog zatajenja srca. Nakon operacije se čudesno vratio nogometu te izborio transfer u Manchester United. 

Pročitajte više