Na pomolu veliki preokret. Hrgović će se boriti za svjetsku titulu?

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

ČINI se da neće doći do meča Tysona Furyja i Oleksandra Usika za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji. Fury traži previše novca i ne pristaje na podjelu honorara 50-50 pa su se Usikovi promotori okrenuli drugim opcijama.

Nedavno je IBF uklonio Hrgoviću status obaveznog izazivača prihvativši da to bude onaj WBA organizacije, odnosno Daniel Dubois. To znači da bi se Usik trebao boriti protiv Duboisa, ali Dubois je ozlijeđen i ne može u ring. To otvara put Hrgoviću do borbe karijere. 

"Da, bilo je razgovora. Spremni smo ići s Hrgovićem... Ako se Usik ne bori s Furyjem, potrebna mu je borba. Treba se boriti protiv izazivača, baš kao što je Anthony Joshua radio ranije", rekao je promotor Eddie Hearn.

Smith: Vjerujem da ćemo gledati borbu Usik-Hrgović

Slično razmišlja i Frank Smith iz Matchrooma, promotorske agencije za koju je potpisao Usik. "Moguće je da dođe do te borbe. Usik se ne skriva, briljantan je borac... Dubois je ozlijeđen pa je Hrgović sljedeći. Zainteresirani smo za tu borbu, Hrgović želi borbu... Da, moguće je da to bude sljedeća velika borba koju ćemo vidjeti. Mislim da su veće šanse za borbu Usik-Hrgović nego Usik-Fury. I Hrgović i Usik su u treningu."

Smith je kao mogući datum borbe Hrgovića i Usika naveo svibanj ili lipanj. Hrgović se posljednji put borio u kolovozu prošle godine protiv kineskog boksača Zhileija Zhanga. Slavio je odlukom sudaca i stigao do 15. pobjede u 15. borbi karijere. Usik, Ukrajinac koji je na omjeru 20-0, bez borbe je također od kolovoza kada je drugi put u karijeri pobijedio Joshuu.

Pročitajte više